Româncele sunt CELE mai FERTILE femei din UNIUNEA EUROPEANĂ

Noi date reactualizate ale Oficiului Naţional de Statistică britanic arată că femeile din România sunt cele mai fertile comparativ cu cele din alte ţări ale Uniunii Europene.

04 feb. 2014, 19:08

Româncele care trăiesc în Anglia şi Wales sunt cele mai fertile femei din Uniunea Europeană, arată statisticile Oficiului de Statistică britanic. De asemenea, unul din patru copii care se nasc în Marea Britanie provine din mame din alte ţări venite în regat.

Pe de altă parte, recensământul din 2011, a arătat că femeile născute în Marea Britanie au un indice de fertilitate de 1,84, adică media numărului de copii pe care o femeie îi naşte de-a lungul vieţii ei. În România, această rată este de 2,93, adică cea mai ridicată din UE.

Alte cinci ţări europene au înregistrat rate ridicate de natalitate, comparativ cu femeile britanice, între care Cehia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Polonia, mai arată aceleaşi statistici, potrivit Daily Mail. Rata cea mai scăzută a natalităţii în UE se înregistrează în ţările din Sud, cum sunt Italia şi Grecia.

În urma studiului a mai reieşit căp rata fertilităţii la femeile care nu sunt născute în Marea Britanie nu s-a schimbat în ultimii zece ani, între 2001 şi 2011, aceasta fiind de 2,21. În schimb, femeile născute în Marea Britanie au devenit cu 18% mai fertile în aceeaşi perioadă (de la 1,56 la 1,84).