Românii cumpără produse alimentare la prețuri exorbitante. Un român stabilit în Danemarca a comparat prețurile cu cele din România

Viața unui român este mult mai scupă decât cea a unui danez. Este concluzia la care a ajuns un român stabilit în Danemarca. Bărbatul a comparat prețurile unor alimente din coșul zilnic și concluzia l-a șocat. Unele prețuri practicate în supermarketurile din România sunt duble față de cele din Danemarca.

07 iun. 2023, 12:55
Românii cumpără produse alimentare la prețuri exorbitante. Un român stabilit în Danemarca a comparat prețurile cu cele din România

Un român stabilit în Danemarca a făcut un experiment și a mers la cumpărături într-un supermarket din Danemarca, prezent și în România. Bărbatul a fost șocat să constate că prețurile pe care le plătesc românii, pentru produse similare, sunt în unele cazuri duble.

De exemplu, un kilogram de castraveți costă în Danemarca echivaletul a 3,97 lei. În România, un kilogram de castraveți, la același supermarket, costă 8,49 LEI.

Citește și: 6 alimente care au un gust mai bun în iunie

Un kilogram de ceapă se vinde în Danemarca cu 5.95 lei. În România, în același supermarket, kilogramul de ceapă costă 7,49 LEI.

Sacul de 3 kilograme de cartofi se vinde în Danemarca cu 9.92 lei, în timp ce în România costă 14.97 lei.

Și carnea de porc are preț mai mult decât dublu. De exemplu, cotletul de porc se vinde în Danemarca cu 15.87 lei, în timp ce românii îl cumpără cu 32.90 lei kilogramul.

Citește și: Kaufland oferă sute de vouchere gratuite. Ce trebuie să facă clienții hipermarketului ca să intre în posesia lor

Și lactatele sunt mai scumpe. Un litru de lapte costă în Danemarca 5.95 lei, în timp ce în supermarketul din România costă 12.99 lei.