Români plătiţi în bătaie de joc, ameninţăţi cu moartea pentru că s-au plâns

40 de români care munceau la Milano erau plătiţi cu un euro pe oră. Patru dintre ei au alertat autorităţile, iar Procuratura a început o anchetă. Oamenii spun că după ce au depus plângerile au primit ameninţări.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 15:27
Români plătiţi în bătaie de joc, ameninţăţi cu moartea pentru că s-au plâns

Munceau 7 zile pe săptămână, 15 ore pe zi iar la sfârşitul lunii primeau doar 400 de euro salariu. Este povestea incredibilă a 40 de români care au fost angajaţi să restaureze o clădire din Milano. Oamenii erau plătiţi cu numai un euro pe oră, deşi contractele lor de muncă prevedeau salarii mult mai mari. Patru dintre români au făcut reclamaţie, iar procuratura din Milano a început o anchetă în acest caz.

Românii fuseseră angajaţi să restaureze un turn de birouri din Milano, care este noul sediu al autorităţilor locale. Ei lucrau pentru compania Mio Dino, care a câştigat contractul de resturare, în valoare de nouă milioane de euro. Statutul lor legal era însă destul de neclar.

Oficial, ei lucrau pentru o firmă din România, care intermediase angajările, iar contractele de muncă prevedeau salarii de 1.200 de euro pe lună. Când au ajuns însă în Italia, oamenii şi-au dat seama ca au fost păcăliţi. Intermediarul lua toţi banii şi le dădea muncitorilor doar 400 de euro pe lună. În plus, condiţiile de muncă erau inumane.

Angajaţii lucrau 7 zile pe săptămînă de dimineaţa pînă noaptea târziu. Patru muncitori au alertat autorităţile, iar Procuratura din Milano a demarat o anchetă. Reclamanţii susţin însă că au primit ameninţări.

Ei au fost avertizaţi să renunţe la acţiunea în instanţă, altfel, familiile lor din România ar putea păţi ceva iar ei, s-ar putea întoarce acasă în sicrie.