Români umiliţi, hărţuiţi şi hăituiţi cu rottweileri în vămile din Slovenia

Zeci de români care au trecut în cursul zilei de duminică, 16 iunie, prin vămile slovene Lopata, Maribor şi Tepanje povestesc cum au fost hărţuiţi de vameşi şi forţaţi să plătească amenzi despre care spun că au fost inventate.

RomaniaTV.net
17 iun. 2013, 14:01
Români umiliţi, hărţuiţi şi hăituiţi cu rottweileri în vămile din Slovenia

Ion Ciobanu, un inginer din Iaşi, se întorcea din Italia, într-un microbuz de 9 persoane. Maşina a fost oprită prima dată la Maribor, unde a fost cântărită. Vameşii au spus că vehiculul a depăşit greutatea maximă admisă cu 600 de kilograme şi au amendat şoferul cu 200 de euro. Acesta a plătit banii pe loc, fără să comenteze, pentru a-şi putea continua cursa.

În apropiere de Ungaria, la vama Tepanje erau oprite zeci de maşini din România, Bulgaria, Ucraina şi Moldova. Microbuzul în care se afla Ion Ciobanu a fost urcat iar pe cântar, şoferul amendat din nou. Românii au avut dubii că vameşii sunt corecţi: ei spun că pe acelaşi cantar, o persoană de 40 de kilograme cântărea o sută. Au încercat să protesteze, dar au fost inconjuraţi rapid de maşini de Poliţie şi câini rottweiler.

Potrivit adevarul.ro, lui Ion Ciobanu i-a fost reţinută cartea de identitate, fiindcă a refuzat să plătească o amendă de 400 de euro, pretinsă de vameşii cărora le-a contestat deciziile. Cât despre şoferul microbuzului, acesta n-a scăpat până n-a plătit încă o amendă, de 125 de euro.