ROMANIA a avut, în aprilie, cea mai MAREA SCĂDERE din Uniunea Europeană a comerţului cu amănuntul

Volumul comerţului cu amănuntul în România a scăzut cu 3,2% în aprilie, comparativ cu luna precedentă, acesta fiind cel mai semnificativ declin înregistrat de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele prezentate, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 12:28
ROMANIA a avut, în aprilie, cea mai MAREA SCĂDERE din Uniunea Europeană a comerţului cu amănuntul

România a înregistrat cea mai mare scădere a comerţului cu amănuntul din UE, în luna aprilie În schimb, comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 0,4% în zona euro şi de 0,6% în Uniunea Europeană. Expansiunea lunară a fost stimulată de vânzările de alimente, băuturi şi ţigări, precum şi de vânzările de combustibil auto, ambele categorii înregistrând un avans de 0,4%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Letonia (2,5%), Marea Britanie (2,1%), Estonia, Franţa şi Slovenia (toate cu 1,4%), iar cel mai semnificativ declin s-a raportat în România (3,2%), Malta (2,6%), Germania şi Portugalia (ambele cu câte 0,9%).

În ritm anual, luna aprilie 2014 comparativ cu luna aprilie 2013, comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 2,4% în zona euro şi de 3,4% în Uniunea Europeană.

Citeşte şi ACEA: Dacia, lider la creşterea vânzărilor de autoturisme în UE în primele patru luni

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Letonia (10,5%), Estonia (9,3%), Marea Britanie (8,4%) şi Lituania (8%), singura scădere fiind raportată în Portugalia (0,4%).

În România, comerţul cu amănuntul a crescut cu 4,6% în aprilie, faţă de un avans de 13,4% în martie.