România ar putea deveni ţară de tranzit pentru refugiaţi

România ar putea deveni ţară de tranzit pentru refugiaţi, în contextul în care tot mai multe state îşi închid graniţele şi mobilizează armata la frontieră. Acesta este avertismentul lansat de ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

RomaniaTV.net
23 oct. 2015, 10:19
România ar putea deveni ţară de tranzit pentru refugiaţi

Declaraţia lui Szijjarto vine într-un moment în care preşedintele turc, Recep Taip Erdogan, a anunţat că un nou val de imigranţi a pornit din Siria în urma bombardamentelor intense din regiune din ultima perioadă, potrivit România TV

În acest context, Ungaria continuă să facă măsurători la graniţa cu ţara noastră, fiind gata să ridice un gard antiimigranţi. Între timp, Slovenia este sufocată de refugiaţi. Într-o singură zi, în ţara cu doar 2 milioane de locuitori au intrat 12.600 de oameni, un număr record de transfugi. Disperată, Lubliana a mobilizat la graniţă tancuri şi forţe de poliţie. Asta nu-i sperie însă pe imigranţii care vor să-şi continue cu orice preţ drumul spre Occident.

Citeşte şi Germania va folosi avioane militare de transport pentru repatrierea imigranţilor care nu primesc azil

Mulţi văd până şi Austria ca o ţară de tranzit şi visează să se stabilească pe tărâm german. Acolo însă, imigranţii care nu provin din ţările răvăşite de război şi vin doar pentru beneficii economice vor avea parte de o surpriză. „Cei care nu au nevoie de protecţie trebuie să părăsească ţara noastră chiar dacă au motive întemeiate să-şi dorească să se stabilească aici”, a afirmat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.