România are cele mai ieftine alimente şi băuturi non-alcoolice din Uniunea Europeană

Publicat: Joi, 20 Iunie 2019 12:50 // Actualizat: Joi, 20 Iunie 2019 19:55 // Sursa: romaniatv.net

Românii au plătit în 2018 cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană pentru acelaşi coş cu alimente şi băuturi non-alcoolice: 66% din preţul mediu la nivelul UE. Cele mai scumpe produse le plătesc danezii, care pentru acelaşi coş de produse au plătit 130% din preţul mediu la nivelul UE, arată datele publicate joi de Eurostat.

Analizând aceste date, pe categorii de produse, se observă că în România preţul la pâine şi cereale este aproape la jumătate (54%) faţă de media UE, în timp ce preţul la carne este la 63% din media UE. Pentru ambele categorii de produse, preţurile din România sunt cele mai scăzute din UE. Singurele produse alimentare la care preţurile din România nu sunt cele mai mici din UE sunt ouăle, brânza şi laptele, unde preţurile din România sunt apropiate (93%) faţă de media din UE, preţuri mai mici fiind înregistrate doar în Polonia, Cehia şi Marea Britanie.

De asemenea, preţurile la băuturi alcoolice variază între 74% din media UE în Bulgaria şi România, şi 182% din media UE în Finlanda şi 177% în Irlanda.

Când vine vorba de preţurile la ţigări, cele mai mici preţuri se înregistrau în Bulgaria (49% din media UE), Polonia (60%) şi Croaţia (62%), iar cele mai mari se înregistrează în Marea Britanie (204%), Irlanda (201%) şi Franţa (141%). În România, preţurile la ţigări sunt la 69% din media UE. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cosul zilnic mediu ue cosul zilnic romani Eurostat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H