România are interzis la Schengen. Declarația Austriei pune batista pe țambal. Încă o umilință. Ce vrea la schimb Viena

Austria continuă să umilească România. Oficialii de la Viena țin în „șah" țara noastră, prin diverse declarații oficiale pompoase și protocolare. Ultima nu face excepție de la „regulă".

27 dec. 2022, 10:46
România are interzis la Schengen. Declarația Austriei pune batista pe țambal. Încă o umilință. Ce vrea la schimb Viena

După declarațiile jignitoare ale cancelarului Nehammer, a venit rândul ministrului austriac pentru Afaceri Europene, Karoline Edtstadler să vorbească despre „embargoul” impus României. Practic, Austria își susține în continuare punctul de vedere. Pentru s-a răzgândi, trebuie făcuți „pașii corespunzători în politica de migrație și azil”.

„Extinderea Schengen este ceva despre care, bineînțeles, dorim să discutăm în continuare în coordonare cu partenerii noștri, Bulgaria și România, astfel încât să o putem readuce pe ordinea de zi după ce au fost făcuți pașii corespunzători în politica de migrație și azil”, a declarat Edtstadler, potrivit presei din Austria.

Oficialul de la Viena a mai precizat că în ianuarie 2023, Suedia va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, o țară „care a fost încercată și care are experiență în ceea ce privește fenomenul migrației. Mă aștept ca și acest subiect să rămână pe primul loc pe ordinea de zi”.

Astfel, România mai are mult de așteptat. „Va dura ceva timp. Dar trebuie să faci aceste demersuri pas cu pas și să stabilești un plan. Apoi putem vorbi foarte bine despre extinderea Schengen pentru a include Bulgaria și România”.

 

Austria a dat ordinul. Ce trebuie să facă Guvernul României pentru a fi acceptată în Schengen

 

Ministrul austriac a explicat în detaliu ce trebuie să facă Guvernul de la București.

„Este nevoie de oportunitatea de a solicita azil în țări terțe sigure În plus, sunt necesare proiecte-pilot pentru gestionarea rapidă a procedurilor de azil la frontierele externe ale UE – și, desigur, sprijin financiar pentru țările care sunt situate geografic la frontiera externă”, a mai precizat ministrul.

În decembrie 2022, în cadrul Consiliului JAI, Austria și Olanda s-au opus aderării României la Spațiul Schengen, un adevărat eșec pentru clasa politică de la București și Bruxelles, cu impact direct asupra populației. Celelalte 25 de state membre, inclusiv Ungaria, au fost de acord cu acceptarea celor două state europene în Schengen.