Dezastru pentru naţionala României, la Jocurile Olimpice. Tricolorii au fost surclasaţi cu 0-4 de Coreea de Sud

România a fost învinsă, duminică, la Kashima, cu scorul de 4-0 (1-0), de Coreea de Sud, în etapa a doua a Grupei B a turneului olimpic. Tricolorii au jucat o repriză în inferioritate numerică, din minutul 44.

25 iul. 2021, 14:06
Dezastru pentru naţionala României, la Jocurile Olimpice. Tricolorii au fost surclasaţi cu 0-4 de Coreea de Sud

ROMANIA – COREEA DE SUD 0-4

. Naţionala noastră a făcut un meci foarte modest, jucătorii noştri comiţând toate erorile posibile, de la autogol, cartonaş roşu şi penalty, până la pase greşite şi alte greşeli tehnice.

România, care a învins Hondurasul în primul meci cu 1-0, rămâne în cursă pentru sferturile de finală, însă va trebui să învingă Noua Zeelandă în ultimul meci pentru a merge mai departe.

Coreea a deschis scorul în min. 27, când căpitanul echipei noastre, Marius Marin (Pisa), a trimis imparabil în propria poartă mingea venită din centrarea lui Dongjun Lee. România a intrat la pauză în zece oameni, după ce Ion Gheorghe a primit al doilea cartonaş galben pentru o intrare stupidă la centrul terenului.

Jocul a avut un singur sens în repriza secundă, tricolorii făcând faţă cu greu atacurilor în valuri ale coreenilor. Aioani (52) s-a opus golului la şutul lui Uijo Hwang, scăpat singur. Avantajul asiaticilor s-a majorat în min. 59, când şutul de la 22 de metri al lui Donggyeong Lee a fost deviat nefericit de Valentin Gheorghe, iar apoi şi de Wonsang Um: 0-2.

Hwang (70) a trimis cu capul în plasa laterală, reluând o centrare la colţul scurt, după care Ricardo Grigore a fost în prim plan de două ori. În min. 77 a respins din faţa porţii goale, la un atac sud-coreean, iar în min. 83 l-a faultat în careu pe Seol Youngwoo, iar Kangin Lee a transformat penalty-ul: 0-3. Ultimul gol a fost înscris de acelaşi Kangin Lee (90), jucătorul Valenciei marcând cu un şut de la 15 metri.

În celălalt meci din grupă, Hondurasul a învins Noua Zeelandă cu 3-2.

Coreea de Sud e lider, cu 3 puncte (+3), urmată de Honduras şi Noua Zeelandă, câte 3 puncte (0), şi România, 3 puncte (-3). Miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Min. 90: 0-4, tricolorii sunt umiliţi la Olimpiadă

Min. 84: 0-3, Coreea marchează din penalty, România are nevoie de victorie la scor în ultima etapă, cu Noua Zeelandă.

Min. 59: GOL Coreea de Sud! (0-2) Lee şutează din afara careului, mingea e deviată de Valentin Gheorghe şi îl surprinde pe portarul Aioani.

Min. 46: Ion Gheorghe ia al doilea galben, vom juca în inferioritate numerică.

Min.45: Scăpăm de un gol penibil, portarul Aioani scapă mingea printre picioare, dar e salvat de bară.

Min. 34: Greşeală a coreenilor, lovitură liberă indirectă de la 8 m. Nu marcăm nici aşa!

Min. 28: Autogol Marin, ROMANIA – COREEA DE SUD LIVE VIDEO TVR STREAM: 0-1

Min.11: Ocazie uriasa pentru Coreea de Sud, portarul nostru a scos ca la handbal de pe linia portii la un corner.

ROMÂNIA:  12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (c), 4. Pașcanu – 7. I. Gheorghe, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 2. Boboc – 21. Sefer, 9. Ganea, 20. Dobre
Rezerve: M. Popa, T. Băluță, V. Gheorghe, E. Florescu, Chindriș, R. Grigore, Sîntean
Antrenor: Mirel Rădoi

COREEA DE SUD: Song Bum-Woo – Seol Young-Woo, Jeong Tae-Wook, Park Ji-Su, Kang Yoon-Sung – Lee Dong-Gyeong, Won Du-Jae, Jung Seung-Won, Lee Dong-Jun – Um Won-Sang – Hwang Ui-jo
Rezerve: Ajn Joon-So, Kim Jae-Woo, Kwon Chang-Hoon, Lee Kang-In, Lee Sang-Min, Lee You-Hyeon, Song Min-Kyu
Antrenor: Kim Hak-bum

Stadion: Kashima Stadium (40.728 locuri)
Arbitru: Jesus Valenzuela (Venezuela)

UPDATE: Honduras a învins cu 3-2 pe Noua Zeelandă astfel că situaţia se complică în grupă, tricolorii nu trebuie să piardă sau să nu piardă la scor, golaverajul fiind criteriul principal de departajare în caz d egealitate de puncte.

Coreea de Sud a refuzat să ofere tricoul pentru poza oficială de dinaintea meciului cu România: „Nu ne miră prea tare”
Partida de fotbal de la Jocurile Olimpice dintre România și Coreea de Sud se joacă la Kashima, dumincă, de la ora 14:00 și va putea fi urmărită în format live text pe digisport.ro.

Federația Română de Fotbal a anunțat că elevii lui Mirel Rădoi vor îmbrăca un echipament complet alb, spre deosebire de partida cu Honduras, când am jucat în albastru. În schimb, Coreea de Sud a refuzat să ofere tricoul de joc pentru poza oficială, așa cum se obișnuiește înainte de meciuri, asiaticii invocând contextul COVID-19.

TOKYO 2020. Programul de duminică al sportivilor români, naţionala de fotbal va juca împtriva Coreii de Sud
„Nu ne-a mirat prea tare, după ce jucătorul lor Lee Dong-gyeong l-a lăsat cu mâna întinsă pe adversarul Wood la finalul înfrângerii cu Noua Zeelandă…”, a transmis FRF.

În primul meci de la Jocurile Olimpice, Coreea de Sud a pierdut surprinzător contra naționalei din Noua Zeelandă, scor 0-1. Imediat după ultimul fluier, Chris Wood, autorul unicului gol al meciului, legitimat la Burnley, i-a întins mâna adversarului Lee Dong-gyeong, însă sud-coreeanul a refuzat să-l salute.

Gestul a devenit viral, iar mulți l-au considerat „lipsit de respect”, însă Federația de Fotbal din Coreea de Sud a emis un comunicat în care precizează că decarul echipei doar a urmat protocolul COVID-19, acesta fiind motivul pentru care a refuzat să-și salute adversarul.

Clasamentul Grupei B:

1. România 3p
2. Noua Zeelandă 3p
3. Honduras 0p
4. Coreea de Sud 0p

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Duminică, 25 iulieNoua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora RomânieiMiercuri, 28 iulieRomânia – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora RomânieiCoreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)ROMANIA – COREEA DE SUD LIVE VIDEO TVR STREAM.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, vineri, că naţionala olimpică a României a dat dovadă de unitate de grup, determinare şi sacrificiu la meciul cu Honduras, scor 1-0, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

JO 2020. Prima medalie pentru România! Ana-Maria Popescu este vicecampioană olimpică la spadă

„Victoria nu vine niciodată uşor. A fost unitate de grup, determinare, sacrificiu. Jucătorii au avut curaj şi personalitate. Am cedat iniţiativa, nu suntem la un nivel fizic foarte bun, dar sperăm de la meci la meci să mai acumulăm ceva. În următoarele două partide, cu trei puncte, prin jocul rezultatelor, ne putem califica mai departe. Am primit multe urări de la delegaţia României, ne bucurăm că am debutat cu dreptul. Deja suntem câştigători, am venit aici ca învingători, sunt sigur că mai putem reuşi ceva”, a declarat Rădoi la TVR.

România a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B a turneului olimpic. Fotbaliştii au fost primii sportivi români care au intrat în competiţie la JO de la Tokyo.

România este prezentă la turneul olimpic de fotbal pentru prima oară după 57 de ani. În celălalt meci al grupei, Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud, tot cu 1-0.

România a învins, joi, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B a turneului olimpic. Fotbaliştii au fost primii sportivi români care au intrat în competiţie la JO de la Tokyo.

ROMANIA – COREEA DE SUD LIVE VIDEO TVR STREAM. Mihai Stoichiţă: Am fi fost  îndreptăţiţi să tânjim după o medalie.

„Este o victorie meritată, este rodul inteligenţei şi sacrificiului. Poate nu am fost echipa care să dominăm Honduras, nu este o echipă uşoară. Ei au adus tot ce au mai bun în ţară. Trebuie felicitaţi băieţii pentru sacrifiu şi inteligenţă. Este foarte bine, este o mândrie pentru mine, de 57 de ani aşteptăm, îi felicit pe toţi. Mirel a fost un antrenor sigur în faza de apărare şi speculativ pe atac. Nu am fost frumoşi, dar am fost eficienţi. Mirel Rădoi este realist, ştie ce are la îndemână şi s-a adaptat. Dacă am fi avut toţi jucătorii care au participat la această calificare şi care ar fi avut dreptul să joace, am fi fost îndreptăţiţi să tânjim după o medalie. Eu am încredere în grupul ăsta, să vedem”, a declarat Stoichiţă la TVR.

https://www.youtube.com/watch?v=zzmfXiJUJmo