România creşte numărul de persoane testate pentru COVID. Măsuri de urgenţă la Ministerul Sănătăţii. Cine sunt cei testaţi cu prioritate

Publicat: Joi, 16 Aprilie 2020 10:01 // Actualizat: Joi, 16 Aprilie 2020 10:10 // Sursa: romaniatv.net

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat astăzi propunerea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 privind modificarea algoritmului de testare pentru COVID-19, precum și a definiției de caz.

Ministerul Sănătății a aprobat creșterea numărului de persoane testate. Având în vedere că, în prezent, România a trecut într-o altă fază epidemiologică, specialiștii epidemiologi, cei de boli infecțioase, terapie intensivă și medicină de urgență din cadrul Comisiei MS au stabilit includerea în prioritățile de testare pentru COVID-19 a unor categorii de pacienți cu risc mare de forme severe și deces.

Citeşte şi: Raed Arafat: "Hopul NU a fost trecut. Dacă nu respectăm regulile, vor fi pomeni după sărbători"

"Până în acest moment am luat o serie de măsuri restrictive cu scopul de a limita transmiterea infecției și de a reduce numărul de forme severe și decese. Sunt măsuri pe care le menținem în continuare, mă refer aici la distanțare socială, izolare, carantină etc. Dar, având în vedere evoluția numărului de decese este necesar să aplicăm, suplimentar, și măsuri de detecție a infecției la categorii de bolnavi care pot să dezvolte forme severe de îmbolnăvire, în scopul de a interveni cu tratament medical cât mai precoce", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citeşte şi: Îmbulzează pentru pachete gratuite de la Primărie în Jibou. Oamenii au uitat de pandemia de coronavirus şi de distanţarea socială

Astfel, s-a aprobat testarea, suplimentar, pentru:

- Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.

- Pacienți asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital — 2 teste la 24 de ore interval.

- Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna.

- Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive.

- Hemodializați simptomatici.

- Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval între ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților

- Gravidele asimptomatice care se afla în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.

- Personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe luna.

Citeşte şi: Marcel Vela renunţă la acordul cu BOR. "Slujbele se vor oficia fără participarea credincioşilor"

De asemenea, s-a hotărât că, unitățile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR, suplimentar, pentru personalul sanitar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant, care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le dețin sau în alte laboratoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coroanvirus coronavirus romania Covid-19 teste COVID-19
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H