România devine ţara scumpirilor. ANRE atrage atenţia: Va mai exista un val de scumpiri. Prețurile sunt extrem de mari

Specialiştii vin cu veşti din ce în ce mai proaste pentru români, în ceea ce priveşte preţul gazelor naturale şi al energiei electrice.

24 sept. 2021, 08:59
România devine ţara scumpirilor. ANRE atrage atenţia: Va mai exista un val de scumpiri. Prețurile sunt extrem de mari

România devine ţara scumpirilor. Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei atrage atenţia că romînii care nu au trecut pe piața concurențială și cărora le expiră acum contractele vor plăti, în această iarnă, un preț înspăimântător de mare pentru gazele naturale.

România devine ţara scumpirilor. ANRE atrage atenţia

”Pentru ei singura opțiune este să accepte acum o ofertă cu un preț înspăimântător de mare. Sunt prețuri la 200, la 300 de lei, doar prețul gazelor naturale, după care evident așteaptă să vină măsura Guvernului și, cu emoția dacă se încadrează la nivelul de consum până la care se acordă acest ajutor sau nu”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la Antena 3.

Totodată, şi energia electrică va continua să se scumpească, atât timp cât este produsă pe bază de cărbune.

”Este intenția Uniunii Europene să vadă un preț mai mare la electricitate. Tocmai ca să scoată din piață electricitatea poluantă, generată de cărbune, și pentru a face consumatorii, și casnici și industriali, conștienți de faptul că trebuie să se orienteze către soluții care consumă mai puțină energie. Deci cât timp România şi alte țări din Uniunea Europeană vom avea nevoie de energia asta scumpă din cărbune, prețurile vor rămâne mari. Şi cel puțin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani. Acest lucru înseamnă că măcar în acești 4-5 ani o să vedem prețuri mari la electricitate”, spune Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Citeşte şi: PSD propune plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie. Ciolacu: Dacă Superman „Cîţu” chiar voia să facă ceva ”wow”, dădea azi ordonanță de plafonare a prețurilor
Vicepreședintele ANRE le-a recomandat clienților casnici de electricitate, care nu au semnat până în prezent un contract pe piață concurențială, să o facă în lunile noiembrie sau decembrie, fiind de așteptat ca prețurile de serviciu universal să crească de la 1 ianuarie anul următor.

Citeşte şi: Peste 40 de europarlamentari cer Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creșterea prețului la gaze: „Şantajează Europa, nu crește rezervele de gaze”
 

 


loading...
Partenerii noștri