ROMÂNIA – FRANŢA 17-26. „Tricolorele” vor întâlni Cehia în „optimile” CM HANDBAL

ROMÂNIA - FRANŢA 17-26. România a pierdut, vineri, ultimul meci din Grupa A de la CM, scor 17-26 cu Franța. Selecţionerul Ambros Martin a trimis în teren echipa a doua, fără vedetele Neagu, Buceschi sau Elisei, mai ales că "tricolorele" nu mai aveau cum să piardă locul 1. În optimile de finală, România va juca, luni, la Leipzig, de la 18.30, cu Cehia, învinsă, tot vineri, de Ungaria, scor 29-30.

08 dec. 2017, 18:26
ROMÂNIA – FRANŢA 17-26. „Tricolorele” vor întâlni Cehia în „optimile” CM HANDBAL

ROMÂNIA – FRANŢA 17-26. Jucătoarele lui Ambros Martin au început nesperat partida și conduceau cu 2-0 după primele șase minute. Treptat, Franța a mărit însă turațiile și a pus stăpânire pe partidă. Letargice în atac și depășite net pe faza defensivă, „tricolorele” au fost conduse apoi pe toată durata reprizei, franțuzoaicele arătând o adevărată demonstrație de forțe și intrând la pauză cu un avantaj de 10 goluri, scor 17-7.

ROMÂNIA – FRANŢA 17-26. Deși meciul nu prezenta nicio miză pentru românce, acestea au fost impulsionate la pauză de Ambros Martin, agitat și vizibil nemulțumit de evoluția din prima repriză. Evoluția „tricolorelor” din repriza secundă a fost mai solidă, neutralizând cu mai multă eficacitate atacurile adversarelor și având un procentaj mai ridicat în ofensivă. S-a terminat în cele din urmă 26-17 pentru Franța, la capătul unui meci pe care româncele trebuie să-l uite cât mai repede.

ROMÂNIA – FRANŢA 17-26. Pentru România, care s-a calificat în „optimi” de pe primul loc, urmează duelul cu Cehia, care a pierdut în fața Ungariei, scor 30-29.

ROMÂNIA – FRANŢA 17-26 LIVE TEXT

 

ROMÂNIA: Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Szucs, Geiger 1, Buceschi, Neagu, Laslo 2, A.M. Popa 1, Ardean Elisei, Florianu 6, Pintea 1, Berbece, Tomescu, Tatar 1, Dragut 3. Antrenor: Ambros Martin.

 

 

FRANŢA: Leynaud, Darleaux – portari; Dancette 1, Ayglon, Pineau 1, Landre 1, Zaadi 2, Houette 7, Niakate 4, Dembele 2, Flippes 4, Kanor, Edwige 1, Nze Minko, Niombla 1, Lacrabere 2. Antrenor: Olivier Krumbholz.

 

min. 60. România – Franţa 17-26. Final. Cu echipa a doua, România n-a rezistat în faţa Franţei.

min. 52: România – Franţa 13-21. Franţa a mai scăzut ritmul, iar Ambros Martin încearcă 7 contra 6 fără portar

min. 43: România – Franţa 9-20. Româncele nu se regăsesc deloc

min. 35: România – Franţa 9-18. România pare mai decisă după odihnă

min. 30: România – Franţa 7-17. Pauză. Franţa conduce cu 10 goluri o echipă de rezerve a României. În Grupa B, Ungaria – Cehia 17-14 la pauză (echipa care va pierde acest meci va juca în optimile de finală cu România)

min. 26: România – Franţa 6-14. Scorul ia proporţii. Franţa este singură pe teren

min. 23: România – Franţa 5-11. Florianu a marcat de două ori, Dedu scoate multe mingi, dar ratăm foarte mult

min. 16: România – Franţa 2-7. Fetele noastre nu se regăsesc. Ratează din orice poziţie.

min. 12: România – Franţa 2-5. Udriştioiu a marcat ambele goluri ale României.

min. 9: România – Franţa 2-4. Adversarele au revenit şi au întors rezultatul. Franţa trage pentru locul 2 sau 3, pentru a evita Norvegia, marea favorită de la CM.

min. 5: România – Franţa 1-0. Ambros Martin a trimis în teren echipa a doua, fără vedetele Neagu, Buceschi sau Elisei.

ROMÂNIA – FRANŢA 17-26. Celelalte rezultate ale României:

România – Paraguay 29-17
România – Slovenia 31-28
România – Spania 19-17
România – Angola 27-24
România – Franța 17-26

Pivotul naţionalei de handbal feminin a României, Crina Pintea, a declarat la finalul partidelor din grupa A, cu o înfrângere în faţa Franţei (17-26), dar şi la aflarea adversarei din optimi, Cehia, că adversara a progresat foarte mult în ultimii ani şi va fi un meci greu.

”Ne-a menajat Ambros Martin (pe jucătoarele de bază – n.r). Am pierdut azi, dar suntem pe primul loc şi asta e important. Despre adversara din optimi, am jucat şi anul trecut cu Cehia, a fost destul de greu, am câştigat la două goluri. O să fie o partidă grea, au un centru bun, o extremă stânga bună, e colegă cu mine, dar trebuie să ne gândim la noi. Cehia a progresat mult în ultimii ani şi nu va fi uşor”, a declarat Crina Pintea, la Telekom Sport.

La rândul său, antrenorul Ambros Martin a spus că grupa nu a fost uşoară, dar e important că a fost câştigată de România. 

”Am fost cât de cât aproape ca valoare, am câştigat repriza a doua, dar imporant e că am câştigat grupa. Echipa a luptat mult, în general sunt mulţumit de acest meci, dar mai ales de celelalte meciuri din grupă. Înaintea startului ne-am gândit că putem învinge pe orice şi putem pierde cu oricine, şi cam aşa a fost. Finalurile s-au decis pt noi”.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă vineri, la Trier, de reprezentativa Franţei, cu scorul de 26-17 (17-7). Ambros Martin a menajat jucătoarele de bază, echipa fiind la adăpostul celor patru victorii anterioare, cu care încheie grupa A pe primul loc, iar în optimi va întâlni echipa Cehiei (locul 4 în grupa B).

În pofida eşecului, tricolorele încheie grupa A pe primul loc (8 puncte), iar Franţa adună 7 puncte.

În primul meci al zilei din grupa A, Angola – Paraguay, scor 32-28 (16-17). Ultima dispută este cea dintre Spania – Slovenia, rezultatul urmând a stabili clasările pe locurile 2-4 în grupa A.

În optimile de finală, fază în care s-a calificat încă de marţi seară, România va întâlni echipa Cehiei, care a pierdut, tot vineri, cu Ungaria, scor 29-30 (14-17), şi s-a clasat pe locul 4 în grupa B. Meciul va avea loc în 10 sau 11 decembrie, în funcţie de programul stabilit de IHF, la Leipzig.

Vineri au loc meciuri în toate cele patru grupe, fiind ultima etapă din această fază.

Rezultatele complete ale României în grupa A sunt: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, cu ”împerecheri” din grupele A-B şi C-D, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.