ROMANIA-GRECIA: TOTUL DESPRE MECIUL CARE ne poate duce la CM 2014

ROMNANIA-GRECIA LIVE. Victor Piţurcă pregăteşte o echipă ofensivă pentru partida tur cu Grecia, din această seară, 21:45, România TV şi liveTEXT pe ROMÂNIATV.NET. Returul, ROMÂNIA-GRECIA, marţi pe Arena Naţională. 

RomaniaTV.net
15 nov. 2013, 13:51
ROMANIA-GRECIA: TOTUL DESPRE MECIUL CARE ne poate duce la CM 2014

GRECIA ROMÂNIA LIVE, UPDATE: Conform unor informaţii de ultimă oră ale România TV, mijlocaşul lui VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, va fi rezervă în meciul de la Pireu, iar locul său în spatele vârfului Marica, va fi luat de Bogdan Stancu. „Motanul” va completa trio-ul care va susţine atacul şi din care mai fac parte, cel mai probabil, Bănel Nicoliţă, pe dreapta, şi Cristi Tănase, pe stânga. 

De asemenea, în locul lui Ciprian Tătăruşanu va apăra Bogdan Lobonţ. Portarul Stelei a efectuat în această dimineaţă un antrenament şi a resimţit din nou dureri de spate, iar Piţurcă a decis să nu rişte nimic, titularizându-l pe goalkeper-ul Romei.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Selecţionerul a renunţat la Torje şi a optat pentru o linie de 3 mijlocaşi ofensivi formată din Nicoliţă, Maxim şi Tănase. Marica va juca vîrf, iar Bogdan Stancu şi Cociş rămîn variante de rezervă, anunţă gsp.ro.

Deşi n-a avut evoluţii foarte bune la naţională, Alexandru Maxim, cel mai în formă stranier român, primeşte credit de la Piţurcă pentru partida tur cu elenii lui Fernando Santos.

Cum era de aşteptat, în lipsa lui Chiricheş şi Pintilii, accidentaţi, vor intra din start Gardoş şi Costin Lazăr. Tătăruşanu a fost recuperat la timp, s-a antrenat şi azi şi îşi va lua locul între buturi.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Echipa de start a tricolorilor:

Tătăruşanu – Măţel, D. Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – B. Nicoliţă, Al. Maxim, Cr. Tănase – Marica.

ROMANIA-GRECIA LIVE. „Am evitat Franţa şi Suedia la baraj, dar asta nu înseamnă că meciurile cu România vor fi simple. Şansele sunt 50-50. Teoria «dacă nu pot câştiga un meci, măcar să nu-l pierd» e corectă, dar niciodată nu ştii ce surprize îţi rezervă partida. Vom încerca să câştigăm ambele meciuri cu România. Nu se pot face predicţii, într-o fază, într-un moment, o greşeală poate schimba totul. Suntem foarte motivaţi, vom da totul pentru calificare şi sperăm ca noi să fim cei care obţinem biletele pentru Brazilia. Îmi aduc aminte de România generaţiei lui Hagi, un fotbalist uriaş, l-am admirat încă din copilărie”, a spus Salpingidis pentru Sport Day.

Fundaşul Sokratis Papasthatopoulos (Borussia Dortmund) a subliniat că echipa României este un adversar de luat în seamă. „Întotdeauna jucăm la victorie, ar fi ideal să păstrăm poarta intactă în primul meci cu România. Va fi un joc foarte dificil. Ori ne calificăm şi totul e perfect, ori ratăm calificarea în Brazilia şi va fi o mare dezamăgire. Dar sper ca noi să fim în final învingătorii. România este o echipă tehnică, un adversar serios”, a spus Papasthatopoulos.

Partida Grecia – România contând pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe stadionul „Giorgios Karaiskakis” din Pireu, ÎN EXCLUSIVITATE LA ROMÂNIATV.NET returul fiind programat pe Arena Naţională la 19 noiembrie, începând cu ora 21.00.

Tehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, a declarat că selecţionerul Victor Piţurcă este „un antrenor isteţ”, care ştie ce este de făcut pentru ca România să treacă de Grecia în barajul pentru Cupa Mondială din 2014.

GRECIA – ROMÂNIA LIVE. Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a decis să-l înlocuiască pe Vlad Chiricheş cu dinamovistul Dragoş Grigore. În ultimul moment, Piţurcă a hotărât să renunţe şi la Gigel Bucur, astfel că jocurile cu Grecia vor fi abordate de 24 de jucători.

CITEŞTE ŞI: GRECIA – ROMANIA, meciul astrelor. Planeta Marte e cu Piţurcă, vezi toate previziunile

Reunirea lotului este programată luni, la ora 12.00, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul tur va fi transmis în direct de România TV vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45.

GRECIA – ROMÂNIA, LIVE la România TV, VINERI, ora 21.45. Stadionul Karaiskakis, pe care naţionala de fotbal a României va disputa vineri prima manşă a barajului cu Grecia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal, are o capacitate de 32.000 de locuri, insuficientă pentru fanatismul suporterilor greci, al căror entuziasm şi dragoste faţă de culorile naţionale ies de multe ori din tiparele obişnuite.

SONDAJ ROMANIA – GRECIA. Credeţi că se vor califica tricolorii la CM 2014?

Nu de puţine ori s-a ajuns la violenţă, chiar pe stadion, iar suporterii au intrat pe teren şi partidele au fost întrerupte. De arena Karaiskakis este legată cea mai mare tragedie din istoria sportului grec, 21 de suporteri pierzându-şi viaţa în ceea ce istoria numeşte „Tragedia de la Poarta 7”.

S-a întâmplat în 1981, după un meci Olympiakos – AEK Atena (6-0), când fanii gazdelor se grăbeau spre ieşire, să sărbătorească victoria favoriţilor.

De numele acestei arene sunt legate mari performanţe ale fotbalului grec, dar tot aici s-au disputat meciurile de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004.

Instantanee cu fanii greci

 

GRECIA – ROMANIA LIVE. Victor Piţurcă a aflat de la Costin Lazăr, jucător in Grecia, că internaţionalii eleni convocaţi pentru barajul cu Romania sunt foarte obosiţi.

„Am discutat tot timpul cu Lazăr, pentru că Goian nu prea îi cunoaşte. Lazăr e zi de zi cu cinci-şase internaţionali greci, dar nu a avut multe lucruri să-mi spună. Cert este că şi el şi cei de la PAOK sunt într-o stare avansată de oboseală. Aşa mi-a spus şi s-a văzut şi în meciul cu Olympiacos. Grecii au şi experienţa, şi valoarea de partea lor, dar noi suntem mai inventivi”, declarat subliniat Piţurcă.

ROMANIA-GRECIA LIVE. Victor Piţurcă nu crede că Grecia îşi va schimba stilul de joc pentru partida cu Romania: „E foarte circumspect antrenorul Greciei după meciul jucat anul trecut cu Romania. Au lipsit mai mulţi jucători atunci, am revăzut meciul de câteva ori. Grecia a jucat cu noi în acel meci amical exact cum au făcut-o de-a lungul preliminariilor din grupa lor. Am făcut un joc foarte bun, am reuşit să marcăm şi ne-am mai creat destul de multe ocazii. Nu cred că va mai fi acelaşi scenariu. Grecia are un joc specific al lor din care cu greu mai pot ieşi. Eu cred că vor juca de aceeaşi manieră în care au făcut-o în ultimii doi ani”.

ROMÂNIA-GRECIA LIVE. „Așa cum am anunțat în conferința de presă ulterioară vânzării online a întregii capacități a Arenei Naționale pentru meciul România – Grecia, din data de 19 noiembrie 2013, ora 21.00, contând pentru manșa a doua a play-off-ului de calificare la turneul final al Cupei Mondiale FIFA 2014, revenim cu această informare de ultimă oră, apărută în urma finalizării verificării tuturor comenzilor plasate online pe site-urile care au găzduit această vânzare.

În urma verificării respectării Termenilor și Condițiilor de achiziție a biletelor aferente meciului menționat, am constatat că mai multe comenzi plasate pe site-urile care au găzduit această vânzare nu au respectat aceste reguli (comenzi dublate/triplate, probleme cu cardurile bancare,etc)”, precizează FRF într-un comunicat. 

De aceea, începând de astăzi, 12 noiembrie a.c., ora 17.00, aceleași trei site-uri care au susținut vânzarea online – http://www.biletefotbalonline.ro/, http://www.bilete.ro/ si http://www.myticket.ro/ – vor continua vânzarea unui număr total de 2.363 de bilete devenite disponibile în urma acestor verificări, astfel:

Categoria 2 – 80 lei (sector 374, Tribuna I, Inel 3) – 216 bilete

Categoria 2 – 50 lei (sector 334, Tribuna 2, Inel 3) – 180 bilete

Categoria 3 – 40 lei (Peluze, sectoarele 311, 347 și 345, Inel 2) – 295 bilete

Categoria 4 – 30 lei (Peluze, Inel 3, sectoarele 310, 312 și 350) – 1672 bilete

Menționăm că vânzarea se va face exclusiv online, doar pe site-urile menționate mai sus, începand de astăzi, 12.11.2013, ora 17.00, și va continua până la epuizarea completă a stocului.

Reamintim și pe această cale faptul că, pentru acest joc, NU se vor deschide case de bilete la Arena Națională. 

ROMANIA-GRECIA LIVE. Victor Piţurcă are contract cu FRF până la 20 decembrie 2015, cu un salariu fix de 35.000 de euro pe lună, plus bonusuri substanţiale. Astfel, chiar dacă a ratat bonusul de calificare la Euro 2012, de 800.000 de euro, Piţurcă poate da lovitura cu calificarea la CM 2014.

Conform contractului, dacă România va trece de baraj şi va ajunge la CM 2014, Piţurcă va încasa 500.000 de euro! Selecţionerul mai are o şansă şi pentru Euro 2016, unde o calificare i-ar aduce 350.000 de euro!

Dacă va fi demis, Piţurcă va încasa toate salariile până la finalul contractului, plus o despăgubire de 350.000 de euro, egală cu prima de calificare la Euro 2016.

CITEŞTE ŞI: GRECIA – ROMANIA, meciul astrelor. Planeta Marte e cu Piţurcă, vezi toate previziunile

„Am calificat naţionala la trei turnee finale. La câţi bani am adus eu în conturile FRF, ar trebui să fiu plătit cu un million de euro pe an în următorii 20 de ani”, spunea Piţurcă în momentul semnării contractului cu FRF.

ROMANIA-GRECIA LIVE. Reunirea lotului este programată luni, la ora 12.00, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul tur va fi transmis în direct de România TV vineri, 15 noiembrie, de la ora 21.45.

Fundaşul Răzvan Raţ spune că tricolorii au de primit din partea FRF suma totală de 250.000 de euro, ca urmare a calificării la barajul pentru CM 2012, însă dacă Federaţia va respecta termenii negocierilor dinaintea meciurilor cu Ungaria şi Turcia jucătorii echipei reprezentative nu vor primi niciun ban.

Citeşte şi LOVITURĂ MEDIA. Barajul Grecia – România se vede EXCLUSIV la România TV VIDEO

Mircea Sandu a dezvăluit cum au decurs negocierile pe care le-a purtat atunci cu jucătorii, spunând că a vrut să le dea 250.000 de euro pentru calificarea la baraj, dar reprezentanţii tricolorilor au propus o altă variantă, care avea să-i coste bani mulţi. „Pentru a stimula accederea la baraj, am discutat cu jucătorii şi le-am oferit 250.000 de euro. Răspunsul lor a fost: vrem 500.000 la 6 puncte cu Ungaria şi Turcia şi 400.000 la 4 puncte. N-au reuşit decât 3 puncte.

Apoi au spus că nu-i interesează bonusuri pentru calificare, ci doar ce vine de la FIFA. Deci au pierdut o jumătate de milion. Analizăm propunerea lor ca 50 la sută din ce primim să se ducă doar la jucători„, a spus Mircea Sandu.

ROMANIA-GRECIA. Chiar dacă nu a fost convocat pentru meciurile naţionalei României cu Grecia, din barajul de calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, Adrian Mutu rămâne în continuare cu sufletul alături de echipa naţională. Atacantul lui Ajaccio nu a ratat ocazia de a-şi arăta susţinerea pentru tricolori încă de la primele ore ale dimineţii, printr-o postare pe Facebook:„Mult succes echipei naţionale a ROMÂNIEI în această seară!”.

Partida Grecia – România contând pentru manşa tur a play-off-ului Cupei Mondiale se va disputa, vineri, de la ora 21.45, pe stadionul „Giorgios Karaiskakis” din Pireu, ÎN EXCLUSIVITATE LA ROMÂNIATV.NET ŞI România TV