ROMANIA – GRECIA. Victor Piţurcă: Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după jocul din Grecia

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că jucătorii naţionalei au fost "dărâmaţi psihic" după eşecul cu Grecia, scor 1-3, însă şi-au revenit şi s-au pregătit bine pentru returul de pe Arena Naţională, subliniind că echipa trebuie să joace "pe viaţă şi pe moarte".

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 13:28
ROMANIA – GRECIA. Victor Piţurcă: Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după jocul din Grecia

„Înfrângerea a fost grea, dar din fericire mai există meciul retur şi sper să revenim, să putem înscrie cel puţn două goluri şi să reuşim calificarea. Va fi dificil dar cu atât mai mare va fi bucuria. La un astfel de meci trebuie să te autodepăşeşti din toate punctele de vedere. Nu există oboseală.

Am discutat cu băieţii, am pregătit bine meciul de mâine seară, importantă va fi prestaţia băieţilor, actorii principali, în faţa a peste 50.000 de oameni. Ne vom juca şansa noastră şi sper să reuşim. Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după joc. Trebuie să marcăm goluri. Şi în Grecia am jucat ofensiv, am vrut să marcăm goluri. Într-un joc de asemenea importanţă, trebuie să marchezi şi să nu primeşti goluri. Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte, dar trebuie să jucăm fotbal„, a declarat Piţurcă.

El a precizat că fundaşul Vlad Chiricheş s-a antrenat normal în fiecare zi şi probabil se va regăsi în primul 11.

Piţurcă a comentat şi prestaţia arbitrului portughez Pedro Proenca la meciul tur: „Nu pot să trec neobservată prestaţia celor care au condus meciul în Grecia. La acest nivel, dacă faci un cadou unei echipe, aşa cum a fost la primul gol, e foarte greu să revii. Faptul e consumat, fraierii vorbesc ca să se afle în treabă, aşa fac şi eu„.

Citeşte şi ROMANIA – GRECIA. Tricolorii exersează penalty-urile. Vezi cine a ratat la 11 metri

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Citeşte şi ROMANIA – GRECIA. Tricolorii sunt favoriţi să bată Grecia, dar elenii au prima şansă la calificare

Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.