România, în grupă cu Franţa, Japonia şi Angola sau Muntenegru în calificările pentru JO 2012

Naţionala feminină de handbal a României va întâlni în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor formaţiile Franţei, vicecampioana mondială, Japoniei, vicecampioana Asiei, şi Angolei sau Muntenegrului, a anunţat Federaţia Internaţională (IHF).

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 14:43
România, în grupă cu Franţa, Japonia şi Angola sau Muntenegru în calificările pentru JO 2012

Ultima adversară va fi decisă în funcţie de rezultatul Angolei la Campionatul Africii. Dacă Angola îşi va păstra titlul continental, atunci România va întâlni Muntenegrul în turneul găzduit de Franţa, iar dacă Angola nu va cuceri medalia de aur, va evolua împotriva României. Primele două clasate se califică la JO 2012.

Până în prezent sunt calificate la Olimpiada de la Londra Marea Britanie (în calitate de gazdă), Norvegia (campioana mondială), Suedia (vicecampioana europeană), Coreea de Sud (campioana Asiei), Brazilia (campioana Panamericană). Campionatul Africii va avea loc în perioada 11-20 ianuarie, în Maroc, iar câştigătoarea se va califica automat la JO 2012.

Vor avea loc trei turnee de calificare la JO 2012, în perioada 25-27 mai, iar primele două clasate vor obţine biletele pentru Londra.

Turneul 1 (în Franţa): Franţa, Angola (ambele calificate de la CM 2011), România (locul 3 la EURO 2010), Japonia (vicecampioana Asiei);

Turneul 2 (în Spania): Spania, Croaţia (ambele calificate de la CM 2011), Argentina (vicecampioana Panamericană), Montenegro (locul 6 la EURO 2010);

Turneul 3 (în Danemarca): Danemarca, Rusia (ambele calificate de la CM 2011), vicecampioana Africii, Republica Dominicană (locul 3 la Campionatul Panamerican).

Dacă Angola va câştiga titlul în Africa, se va schimba componenţa grupelor. Muntenegrul nu va participa la calificări de pe locul 6 la EURO 2010 şi de pe 6 la CM 2011. Astfel, Olanda va intra în calificări, după ce a terminat pe locul 8 la EURO 2010.

Noua componenţă a grupelor de calificare:

Turneul 1 (în Franţa): Franţa, Muntenegru, România, Japonia;

Turneul 2 (în Spania): Spania, Croaţia, Argentina, Olanda;

Turneul 3 (în Danemarca): Danemarca, Rusia, vicecampioana Africii, Republica Dominicană.

România a ocupat locul 3 la Campionatul European din 2010 şi doar poziţia a 13-a la Campionatul Mondial din Brazilia.