România în presa internaţională: Peisaje ce-ţi taie răsuflarea, mâncare gustoasă şi oameni prietenoşi

România are șapte monumente aflate în patrimoniul UNESCO, peisaje care îți taie răsuflarea, o cultură bogată și tradiții asemenea, mâncare gustoasă și oameni prietenoși, așa este promovată România pentru turiștii străini.

31 iul. 2015, 09:09
România în presa internaţională: Peisaje ce-ţi taie răsuflarea, mâncare gustoasă şi oameni prietenoşi

Pe locul întâi este Sighișoara, „un exemplu perfect de mic oraș medieval fortificat”, care se afla de la începutul anilor ’90 în patrimoniul UNESCO, potrivit b1.ro.

Delta Dunării este urmatoarea atracție sugerată. Este promovata ca fiind una dintre cele mai mari și mai bine păstrate delte din Europa, având peste 300 de specii de păsări și peste 45 de specii de peste de apă dulce.

În topul atracțiilor urmeaza Viscri, satul de care și prințul Charles s-a îndrăgostit. Aici, timpul s-a oprit în secolul XVIII, singurele semne ale civilizației fiind telefonul și electricitatea.

Bucureștiul s-a metamorfozat, devenind, dintr-un oras gri și neprietenos, una dintre cele mai „cool” capitale europene. Rai al hipsterilor, orașul este promovat mai ales prin Centrul Vechi, care a fost renovat, unde găsești „la fiecare colț” o terasă frumoasă unde să bei o cafea, un pub „cool”, prăjituri de casă delicioase și „cea mai bună varietate de restaurante”.

Peleșul – un „castel magic”. Este primul castel european care a avut încălzire centrală și electricitate. Construcția edificiului de 3.500 de metri pătrați a început în 1875 și a durat 39 de ani.

Transfagărășanul nu trebuie ratat, grație peisajelor pe care le oferă. Lung de mai bine de 150 de kilometri, a fost numit „cea mai spectaculoasă șosea din lume” de către echipa Top Gear. Pe acest drum se ajunge la Lacul Bâlea, o altă atracție turistică a României.

Sarmizegetusa Regia este popasul obligatoriu în istoria dacilor. Aflată la o altitudine de 1.200 de metri, fortăreața, ce cuprinde șase citadele, era centrul sistemului de apărare din Muntii Orăștiei.

CITEŞTE ŞI: Unde plecăm în vacanţă vara asta? Specialist în turism: Este foarte posibil ca în România să ne coste mai mult