România, în sferturi la Europenele de polo din Croaţia, după cinci victorii consecutive

Calificarea în sferturi la ediţia din acest an a CE le aduce tricolorilor şi biletul pentru Campionatul Mondial. La ediţia trecută a Campionatului European, din 2022, România s-a clasat pe locul 10.

11 ian. 2024, 22:29
România, în sferturi la Europenele de polo din Croaţia, după cinci victorii consecutive

Echipa României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de polo pe apă masculin din Croaţia, joi seara, după ce a învins Georgia cu scorul de 18-11 (5-1, 5-3, 3-2, 5-5), la Zagreb, în play-off.

Tricolorii au bifat a cincea victorie consecutivă, una fără drept de apel, prin golurile marcate de Vlad Georgescu (5), Silvian Colodrovschi (4), Andrei Neamţu (3), Levente Vancsik (2), David Belenyesi (2), Tudor Fulea şi Francesco Iudean.

VIDEO Radu Draguşin, prezentat oficial la Tottenham. Fundaşul devine cel mai scump transfer al unui jucător român din istorie
Pentru georgieni au înscris Dusan Vasic (3), Besarion Ahvlediani (2), Nika Şuşiaşvili (2), Ghiorghi Magrakvelidze (2), Valiko Dadvani şi Andria Bitadze.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc, cu 9 puncte, şi au jucat în play-off.

Vineri, în sferturile de finală, România va înfrunta echipa Spaniei (Zagreb, 17:30). Celelalte sferturi de finală sunt Ungaria – Serbia, Croaţia – Grecia şi Italia – Muntenegru.

Ce se întâmplă cu David Popovici și performanțele sale. Explicațiile Cameliei Potec: „Conform planului de pregătire, el este pe drumul cel bun”
La ediţia trecută a Campionatului European, din 2022, România s-a clasat pe locul 10. Campioana europeană din 2024 va obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea în sferturi la ediţia din acest an a CE le aduce tricolorilor şi biletul pentru Campionatul Mondial, din 2-18 februarie, de la Doha. Trei echipe de la CE2024 obţin calificarea la CM, iar din sferturile care se joacă vineri cinci reprezentative sunt calificate anterior – Spania şi Italia (Cupa Mondială 2023), Ungaria, Grecia, Serbia (CM 2023).