România, în top 10 ţări atacate de ştiri false. Arafat: „Unii vor să discrediteze autorităţile, alţii vor să promoveze produse”

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a tras un semnal de alarmă referitor la răspândirea ştirilor false legate de epidemia de coronavirus. Într-o intervenţia la Antena 3, şeful DSU a spus că România este în topul 10 ţări atacate cu fake news-uri. 

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 19:31
România, în top 10 ţări atacate de ştiri false. Arafat: „Unii vor să discrediteze autorităţile, alţii vor să promoveze produse”

Arafat este de părere că cei care răspândesc astfel de ştiri au diferite interese. Dar ceea ce este cu adevărat grav, în opinia sa, este faptul că, în această perioadă, oamenii au mult timp la dispoziţie, pe care şi-l petrec pe reţelele sociale, unde abundă astfel de informaţii false. Riscul dezinformării şi al răspândirii panicii în rândul populaţiei este, astfel, unul foarte mare.

România este în top 10 ţări atacate de Fake News. E un număr de telefon care îmi trimite mie mesaje anti-vaccinare, atribuite unor pseudo-specialişti. Unii vor să discrediteze autorităţile, alţii au interese de redeschidere a economiei. Alţii vor să promoveze anumite produse pentru populaţie. Vin şi fac aceste lucruri. Populaţia e toată ziua pe Facebook, pt că are timp acum„, a declarat Raed Arafat la Antena 3. 

Citeşte şi Raed Arafat: „Nu cred că deschiderea mall-urilor va fi printre primele măsuri luate”

Raed Arafat a dat exemplul unei informaţii care a circulat în mediul online referitoare la criza în care ne aflăm.

Astăzi, vorbeam cu un prieten şi îmi zicea că a circulat pe Facebook informaţia că Spitalul Matei Balş este gol şi că totul este o bătaie de joc. Eu am luat cifrele de la centrul de comandă. Noi avem 7412 pacienţi internaţi cu boală activă şi peste 240 în terapiile intensive, în ţară. Cifrele astea, 240, 250, 300, nu s-au schimbat. Suntem ca la dinţii de fierăstrău. Într-o zi e 300, într-o zi, 230, într-o zi 250. Nu scade! Continuă să fie aşa cifra. Decedează unii, din păcate, intră alţii acolo„, a mai spus Raed Arafat