România, locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

România a ocupat locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de ţări participante la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori şi rămâne singura ţară care reuşeşte să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele şapte ediţii.

14 sept. 2023, 10:49
România, locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

Elevii care au reprezentat România la 𝐎𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐚𝐝𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐢 au ocupat locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de ţări participante.

”La 13 septembrie 2023, la Kutaisi, Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări.

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții anterioare!”,  a anunțat Ministerul Educației.

Citește și: ”Mergi la telefon, ridică microreceptorul și formează numărul …”. Elevii de clasa a IX-a învață la Informatică intensiv cum se efectuează o convorbire la telefonul fix, ca acum mai bine de 20 de ani

Echipa României a obținut o medalie de aur și trei de argint:

  • 𝐈𝐨𝐫𝐠𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐏𝐚𝐮𝐥, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑢𝑟
  • 𝐍𝐞𝐚𝐜𝐬̦𝐮 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡
  • 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐑𝐨𝐥𝐚𝐧𝐝, Școala Gimnazială Simion Bărnuțiu, Zalău, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡
  • 𝐌𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐚𝐧 𝐋𝐮𝐜𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Satu Mare, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡

Citește și: El e Ștefan, elevul român olimpic la informatică care a fost admis la Oxford: „Un aspect interesant este modul de predare prin care ești învățat să înveți noțiunile abstracte prin raportare la viața de zi cu zi”

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative:
Daniela Lica, Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești
Bogdan-Ioan Popa, Universitatea București