”Mergi la telefon, ridică microreceptorul și formează numărul …”. Elevii de clasa a IX-a învață la Informatică intensiv cum se efectuează o convorbire la telefonul fix, ca acum mai bine de 20 de ani

A început anul școlar 2023 - 2024 și dacă unii elevi nu și-au primit încă manualele, alții mai bine nu le primeau. Este și cazul unor elevi de clasa a IX-a care au primit pentru materia Informatică un manual care are o vârstă apropiată lor.

12 sept. 2023, 16:24
”Mergi la telefon, ridică microreceptorul și formează numărul …”. Elevii de clasa a IX-a învață la Informatică intensiv cum se efectuează o convorbire la telefonul fix, ca acum mai bine de 20 de ani

Un tată a descoperit cu surprindere că în anul școlar 2023 – 2024 fiul lui, elev în clasa a IX-a, va învăța la Informatică intensiv cum să utilizeze un telefonul fix și ce este și cum se utilizează o dischetă. Elevii au primit de la școală manuale de Informatică tipărite în 2009, an în care mulți dintre ei s-au născut.

”Zic să mă aplec puțin asupra manualului de informatică de clasa a IX-a, cu ajutorul căruia fi-miu va începe să deslușească tainele acestei materii de secol XXI.

Citește și: Când pot elevii să folosească telefoanele mobile la școală. Ce prevede noua Lege a Educației

Mai jos avem un exemplu de algoritm pentru o activitate absolut familiară pentru orice tânăr de 14 ani din deceniul nouă al secolului trecut, dar cu care adolescenții de astăzi nu pot rezona nicicum.

Avem așa:
Pasul 2: Mergi la telefon. Mergi unde? Cum adică să merg la telefon? Telefonul este la mine în mână.

Pasul 3: Ridică microreceptorul din furcă. Ridică ce de unde? Care furcă? Noi stăm la bloc. Nu merge cu o furculiță? De fapt, ce treabă are asta cu telefonul? Ia stai s-o întreb pe Siri ce-i cu furca asta.

Pasul 4: Dacă are ton, formează numărul de telefon, altfel, pleacă la vecin și mergi la pasul 10. Cum adică dacă are ton? De care ton? Marunțit sau feliat? În ulei sau saramură? Wooow, ia stai așa, cum am ajuns la vecin? Ce să caut la ciudatul ăla? Să iau de la el ton?

Pasul 6: Dacă nu raspunde, pune microreceptorul in furcă. Iar furca aia. Pare importantă în informatică. Nu a zis nimeni nimic de furci atunci când am optat pentru profilul ăsta. Ăia de la filo or avea și ei cu furci?

Pasul 7: dacă nu a răspuns la telefon persoana căutată, cere să vină la telefon persoana căutată. Cum adică să răspundă altcineva la telefonul persoanei căutate? Înseamnă că telefonul a fost furat și trebuie blocate toate conturile și schimbate parolele. Dau acum mesaj pe insta.

Pasul 10: Anunță la serviciul deranjamente? Ce serviciu? Iar intră tâmpita aia de Andrea de la Vodafone și pierd o zi întreagă. Mai bine dau mesaj pe insta și aia e. În definitiv, cine mai stă azi pe apel?

Citește și: Elevii care beneficiază de tichete educaționale mai au de așteptat. Voucherele în valoare de 500 de lei întârzie și anul acesta. Ce acte trebuie să depună părinții cu venituri mici

Însăși coperta acestei capodopere de manual arată ca o pagină din cartea de istorie: un monitor d-ăla cu tub și – atenție – o dischetă. O DISCHETĂ, băbăiatule. Nu un stick, nu un card de memorie, nu un cloud. O fucking dischetă.”, a scris părintele pe Facebook, unde a publicat și o captură foto din carte și coperta manualului primit.