România, locul trei în UE la scăderea lucrărilor de construcţii, în octombrie

România se situează pe locul trei în UE la scăderea lucrărilor de construcţii în octombrie 2011 comparativ cu luna precedentă. În Uniunea Europeană lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 1,3%, iar în zona euro - de 1,7%, arată datele prezentate de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 10:34
România, locul trei în UE la scăderea lucrărilor de construcţii, în octombrie

Datele arată că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în şapte state membre (inclusiv în România), a crescut în patru ţări membre şi a rămas stabil în Cehia. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Slovenia (minus 14,1%), Portugalia (minus 9,7%), Polonia şi România (ambele cu un declin de 1,5%), iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Suedia (1,1%), Marea Britanie (0,6%) şi Germania (0,4%).

În ritm anual, în luna octombrie 2011 comparativ cu luna octombrie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,8% în zona euro şi cu 2% în Uniunea Europeană. Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în zece state membre (inclusiv în România, unde s-a înregistrat un declin de 0,4%) şi a crescut doar în trei ţări membre: Polonia (9,4%), Suedia (7,3%) şi Germania (1,6%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Slovenia (minus 25,3%), Portugalia (minus 11,3%) şi Bulgaria (minus 9,5%).