România mileniului III: O familie din Bihor trăieşte într-o casă-capcană VIDEO

O familie din Bihor trăieşte ca în Evul Mediu, la limita subzistenţei şi cu alocaţiile copiilor drept unică sursă de venit. Casa este o capcană pentru cei care stau sub acoperişul ei, dar nu şi pentru şobolanii care au profitat de găurile din pereţi pentru a-şi face cuib.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 20:34
România mileniului III: O familie din Bihor trăieşte într-o casă-capcană VIDEO

O casă în paragină, care stă să se dărâme, fără apă şi cu şobolani care nu-i lasă noaptea să doarmă. Acestea sunt condiţiile în care familia Popescu îşi duce viaţa în secolul 21.

Familia Popescu din localitatea bihoreană Căpâlna traieşte la marginea satului, la limita subzistenţei. Cinci suflete sunt nevoite să se descurce cu doar câţiva lei pe lună, proveniţi din alocaţia copiilor.

Au ajuns în această situaţie fără să-şi dea seama. Au rămas fără slujbe şi acum nu-i mai angajează nimeni. Nici nu ar avea cine, pentru că în zonă nu sunt angajatori. Tatăl celor trei copii nu are în suflet decât teama că se va prăbuşi casa peste ei.

Cel mai mare dintre copii a terminat liceul, dar nu a putut da la facultate, din motive evidente. Ceilalţi doi sunt încă elevi, unul în clasa a noua, unul în clasa a şasea, amândoi fiind premianţi. Cu toate că pereţii casei stau să se dărâme peste ei, nu au apă potabilă, iar clădirea este invadată de rozătoare.