ROMANIA a pierdut meciul de debut la CE de Handbal. Fetele noastre au pierdut cu Norvegia

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de Norvegia cu scorul de 23-21 (13-11), luni seara, la Helsingborg, în primul său meci din Grupa D a Campionatului European Suedia - EURO 2016. Următzorul meci al fetelor noastre va fi miercuri seara, cu Rusia.

05 dec. 2016, 08:55
ROMANIA a pierdut meciul de debut la CE de Handbal. Fetele noastre au pierdut cu Norvegia

Norvegia, campioana europeană și mondială a câștigat un meci în care diferența a fost făcută de greșelile numeroase făcute de tricolore. România nu a știut să profite de numeroasele momente favorabile pe care le-a avut, în special cele în superioritate numerică.

România a făcut un prim sfert de oră excelent și a obligat Norvegia la o cursă de urmărire. Echipa antrenată de Martin Ambros a condus ultima oară în min. 13, cu 7-6, după care a încasat trei goluri la rând, scorul devenind 9-7 pentru Norvegia (16). Scandinavele au condus apoi la patru goluri, 13-9 (25), intrând la pauză cu un avans de două goluri pe tabelă, 13-11.

Naționala României s-a apropiat un un singur gol, 14-15 (40), dar apoi timp de opt minute nu a marcat decât o singură dată, încasând cinci goluri, 15-20 (48). Tricolorele s-au apropiat apoi la două goluri, 19-21 (54), dar nu au reușit mai mult, pierzând cu 21-23.

Nora Mork, autoare a 7 goluri, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

ROMANIA NORVEGIA HANDBAL FEMININ. Primele trei clasate din cele patru grupe avansează în cele două grupe principale de câte șase echipe, cu rezultatele înregistrate între ele în prima fază.

ROMANIA NORVEGIA HANDBAL FEMININ. Lotul României pentru CE de handbal:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica

Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs

Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo

Interi dreapta: Melinga Geiger, Laura Popa

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu

Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

ROMANIA NORVEGIA HANDBAL FEMININ. România va juca la Euro, la Helsinborg, în grupa D, alături de Norvegia, luni, 5 decembrie, Rusia, miercuri, 7 decembrie, şi Croaţia, vineri, 9 decembrie. Primele trei echipe se vor califica în grupa II principală, unde vor juca pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din grupa C: Ungaria, Muntenegru, Danemarca şi Cehia.