ROMÂNIA-NORVEGIA la CE de handbal. Pronosticul lui Cristian Gaţu: Nu s-a inventat echipa care să nu piardă

Naţionala de handbal feminin a României joacă în această seară, de la ora 21.45 primul său meci la Campionatul European de handbal feminin, urmând să întâlnească puternica reprezentativă a Norvegiei.

05 dec. 2016, 14:35
ROMÂNIA-NORVEGIA la CE de handbal. Pronosticul lui Cristian Gaţu: Nu s-a inventat echipa care să nu piardă

România face parte din grupa D, alături de Norvegia, Rusia și Croația şi este cotată cu şansa a treia, fiind considerată superioară doar Croaţiei. Aşadar pe fetele noastre le aşteaptă un debut de foc la Ostersund, împotriva Norvegiei, întâlnirea fiind prefaţată de fostul mare handbalist Cristian Gaţu.

Aștept debutul fetelor din această seară, este un început complicat având în vedere că jucăm contra Norvegiei, istoria ne spune că întâlnim o echipă foarte puternică. Să vedem cum vom reacționa noi. În ultimele meciuri, fetele noastre ne-au lăsat senzația că pot să facă orice și din acest motiv sunt optimist. Altfel, dacă nu aveam nici măcar speranțe, nici nu ne mai interesa. Speranța mea pentru acest European este cel puțin o calificare în grupele principale. Asta în prima fază. Apoi, vom vedea. Ne trebuie puțin noroc, asta este clar”, a declarat, pentru ziarulring.ro, Cristi Gațu.

Fostul președinte FR Handbal e de părere că matematica spune că fetele noastre sunt sub Norvegia și Rusia, dar româncele trebuie să creadă în potențialul lor. „Dacă ne uităm un pic pe componența grupei, eu zic că ne situăm undeva sub Norvegia și Rusia, asta este clar. Deci, în mod normal, ar trebui să ne calificăm de pe locul al treilea, ceea ce nu este bine pentru că nu acumulăm puncte și nu intrăm mai departe cu puncte în grupa principală. Sper să fie totuși altfel decât spune calculul hârtiei. Nici Norvegia și nici Rusia nu sunt echipe de nebătut, nu s-a inventat echipa care să nu piardă, așa că ne bazăm pe o surpriză în fața uneia dintre favorite. Fetele trebuie să creadă în forța lor de grup. Eu sunt optimist!”, a mai spus Gațu.