România, paradisul hoţilor de maşini. Peste 200 de maşini furate descoperite la graniţă în numai 9 luni

În 9 luni, poliţiştii de frontieră au descoperit la graniţă aproape 200 de maşini furate din străinătate, iar metodele hoţilor se diversifică. Mai nou, ei fură autoturisme cu acte în regulă. În acest fel, cumpărătorii de bună credinţă pot cădea în capcană, informează România TV.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 14:46
România, paradisul hoţilor de maşini. Peste 200 de maşini furate descoperite la graniţă în numai 9 luni

Pentru a afla dacă autoturismul dumneavoastră e în regulă, trebuie urmat un pas foarte simplu: trebuie mers la RAR şi acolo specialiştii verifică, pe baza seriilor de şasiu, dacă figurează în bazele internaţionale ca fiind una furată. De altfel, aceste date se găsesc şi în cartea de identitate a vehiculului.

De la un an la altul, hoţii găsesc metode şi strategii din ce în ce mai ingenioase. Mai nou, nu se mai chinuie să falsifice cheile mașinilor, acum fură maşini cu acte în regulă.

„Se practică frauda la asigurări, asta înseamnă că proprietarul îşi dă acordul, maşina e transportată în afara ţării, e spălată prin vânzări succesive, apoi e declarată furată chiar de proprietar. În ultimul timp s-a întâlnit frauda la firmele de închirieri: se racolează o persoană fără posibilităţi materiale care, contra unei sume modice, acceptă să deschidă un cont, obţine un card de credit cu care închiriază o maşină. Aceasta e dusă în afara ţării, iar cel care a făcut cardul nu e de găsit”, a declarat Fabian Bădilă, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

În mai puţin de un an, aproape 200 de autoturisme care figurau ca fiind furate au fost depistate la graniţele României. În majoritatea cazurilor, hoţii s-au îndreptat către maşini de lux, care costă chiar şi 100.000 de euro. Iar infractorii nu s-au oprit la maşini, au furat din străinătate chiar şi excavatoare.