ALERTĂ TERORISTĂ! România, pe harta ţărilor cu risc de atentate ale Statului Islamic

O hartă realizată de un prestigios şi influent institut american dă fiori reci mai multor ţări europene, şi nu numai. Documentul arată unde pot lovi cei mai temuţi terorişti. 

02 iul. 2015, 10:35

O hartă elaborată de Institutul pentru Studierea Războiului, o importantă instituţie din Washington DC, arată ţările în care Statul Islamic plănuieşte atacuri de tip „lup singuratic”. Însă nu doar americanii au motive să se teamă, mai ales după cele trei atentate teroriste comise săptămâna trecută în Franţa, Tunisia şi Kuweit, legate într-un fel sau altul de gruparea Statul Islamic, potrivit România TV.

Harta realizată de institutul american arată clar că riscul este cât se poate de real şi pentru România, în ceea ce priveşte atacurile teroriste, însă nu furnizează motivele care fac din ţara noastră o ţintă a jihadiştilor. „Harta ameninţărilor „ISIS se extinde dincolo de Orientul Mijlociu şi, în niciun caz, nu se limitează doar la americani.

Autorităţile americane au sporit măsurile de securitate la nivel naţional şi avertizează americanii din întreaga lume să fie vigilenţi, în contextul în care se apropie 4 iulie, Ziua Naţională a SUA.

CITEŞTE ŞI: Statul Islamic a trecut la DECAPITAREA FEMEILOR din Siria. Două dintre ele au fost deja ucise în acest fel