România, pe locul 4 în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în octombrie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 5,8% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind a patra mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele prezentate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

03 dec. 2014, 10:46
România, pe locul 4 în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în octombrie

În zona euro, comerţul cu amănuntul a urcat în octombrie cu 1,4%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 2%. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,1%, iar cele de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 0,9%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Luxemburg (12,5%), Estonia (6,9%), Slovacia (6,5%) şi România (5,8%), iar scăderi au fost consemnate în Malta (3,7%) şi Slovenia (0,1%).

România, pe locul 2 în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în octombrie

În octombrie 2014, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1,2%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 0,1%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Finlanda (2,7%), Germania şi Marea Britanie (ambele cu 1,9%), Letonia şi Slovacia (ambele cu 1,5%), iar cele mai mari scăderi au fost notate în Slovenia (minus 1,9%), Portugalia (minus 1,6%) şi Austria (minus 1,2%).

România a înregistrat în octombrie un avans de 0,8%, peste media din UE.


loading...