România, pe locul patru în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în septembrie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 5% în luna septembrie, comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind a patra mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

RomaniaTV.net
05 nov. 2014, 11:09
România, pe locul patru în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în septembrie

În zona euro, comerţul cu amănuntul a urcat cu 0,6%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 1%. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1,5%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 1,2%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Luxemburg (12,3%), Estonia (9,1%), Bulgaria (5,6%) şi România (5%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Finlanda (minus 3,2%), Polonia (minus 1,8%), Danemarca şi Germania (ambele cu minus 0,8%).

Eurostat: România pe locul doi în UE la scăderea preţurilor locuinţelor în trimestrul al doilea

În septembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 2,1%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au rămas stabile.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Malta (1%), Luxemburg (0,9%), Ungaria şi Slovacia (ambele cu 0,7%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Germania (minus 3,2%), Portugalia (minus 2,5%) şi Polonia (minus 2,4%). România a înregistrat în septembrie un avans de 0,2%, peste media din UE.