România, pe primul loc în Uniunea Europeană la accidente mortale la locul de muncă

România se află pe primul loc în UE, cu 7,5 accidente mortale la 100.000 de locuitori, în timp ce Olanda ocupă ultimul loc, cu cea mai scăzută rată de incidenţă, de 0,8 accidente la 100.000 de locuitori, arată datele Eurostat, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
28 apr. 2018, 11:14
România, pe primul loc în Uniunea Europeană la accidente mortale la locul de muncă

„Accidentele mortale” sunt definite drept cele care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului, conform statisticilor europene privind accidentele de muncă. În termeni mai generali, un accident la locul de muncă este definit ca un eveniment ce ce duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză.

În statele membre, cele mai scăzute rate de incidenţă au fost înregistrate în Ţările de Jos (0,8 la 100.000 de lucrători, Suedia (1,2), Germania (1,3), Danemarca (1,4), Cipru (1,5) şi Regatul Unit (1,6), în timp ce la polul opus de află România cu cele mai mari rate de incidenţă (7,5), urmată de Portugalia (4,6), Luxemburg (4,4), Bulgaria şi Lituania (4,3).

În 2015, au fost înregistrate 3.497 accidente mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană (UE), acest lucru însemnând o rată standardizată de incidenţă de 2,4 accidente mortale la 100 000 de lucrători.

„Numărul accidentelor într-un anumit an este probabil legat într-o oarecare măsură de nivelul general al activităţii economice a unei ţări şi de numărul total de persoane angajate în economia sa”, arată raportul.

Eurostat a publicat raportul cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei şi Sănătăţii la Locul de Muncă, o campanie internaţională anuală de promovare a muncii sigure, sănătoase şi decente, ce are loc în 28 aprilie.