România pierde ultimul meci de la Campionatul European de Handbal, dar Cristina Neagu se revoltă, în ziua care a spulberat recordul mondial: „România merită mai mult respect! Eu merit mai mult respect!”

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, miercuri, de reprezentativa Germaniei, scor 32-28 (16-14), în ultimul meci de la Campionatul European. Cristina Neagu a atins 300 de goluri marcate la Europene, o nouă premieră în istoria handbalului continental din partea căpitanului României.

16 nov. 2022, 18:40
România pierde ultimul meci de la Campionatul European de Handbal, dar Cristina Neagu se revoltă, în ziua care a spulberat recordul mondial: „România merită mai mult respect! Eu merit mai mult respect!”

Principalele marcatoare ale României au fost Neagu 7 goluri, Grozav 6, Pristăviţa 4, Badea 4. Cristina Neagu a marcat golul cu numărul 300 în minutul 41.14 al partidei, iar performanţa sa este cu atât mai importantă pentru statisticile CE, cu cât 300 de goluri nu au fost atinse nici în handbalul masculin.

România încheie grupa II cu 2 puncte.

Miercuri se mai joacă partidele dintre Olanda – Muntenegru şi Franţa – Spania, însă rezultatele nu mai afectează clasamentul la vârf, Franţa şi Muntenegru fiind deja calificate în semifinale.

Rezultatele complete ale României la ediţia din 2022 a Campionatului European sunt: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord (grupa preliminară C), 28-27 cu Spania, 34-35 cu Muntenegru şi 28-32 cu Germania (grupa principală II).

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. Neagu a încheiat Campionatul European cu un total de 303 goluri, potrivit News.ro.

Căpitanul naţionalei de handbal a României, Cristina Neagu, a reacţionat din nou ferm, miercuri, în social media, în legătură cu arbitrajul de la meciul cu Muntenegru.

Citeşte şi: Banda de inamici ai României nu se lasă! G4Media, derapaj grosolan în ziua în care Comisia Europeana cere aderarea Romaniei la Schengen! Dan Tapalaga şi locotenenţii sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic nr 1. al ţării!

“România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat aseară este dincolo de fair play şi respect, valori pe care le preţuiesc atât de mult în sportul nostru. Moment trist pentru handbal în general”, a notat Neagu pe Facebook.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Muntenegrului, scor 35-34 (18-18), în al doilea meci din grupa principală II şi a ratat orice şansă la semifinale. Cristina Neagu a marcat 9 goluri. Arbitrajul cuplului feminin austriac Vranes – Wenninger a fost contestat de echipa României şi de fanii din sală de mai multe ori pe durata partidei.

”E al nu ştiu câtelea meci de la acest Campionat European care se desfăşoară în acest fel, nu mă interesează ce o să se spună acum, că aşa suntem noi, românii, că vorbim despre arbitraj când pierdem! Dacă nici acum nu-ţi dai seama că eram echipa care merita să câştige, înseamnă că nu eşti român sau nu-ţi pasă de sport. Adică, s-a văzut clar pe teren, chiar aş vrea să revăd ultima fază, sunt 99,99% convinsă că jucătoarea Muntenegrului a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri, dar bineînţeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci al nostru.

N-am ce să spun, azi am luptat din primul minut până în ultimul, efectiv echipa a fost senzaţională şi cred că eram echipa care merita să câştige astăzi, iar aceste fete care ne-au arbitrat, din punctul meu de vedere n-ar trebui să arbitreze pe nimeni”, aa declarat Cristina Neagu la finalul partidei, marţi seară.

Citeşte şi: Scandal fără precedent provocat de Eduard Novak. FR Hochei pe Gheaţă a denunţat unilateral contractul de finanţare cu Ministerul Sporturilor