Scandal fără precedent provocat de Eduard Novak. FR Hochei pe Gheaţă a denunţat unilateral contractul de finanţare cu Ministerul Sporturilor

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a anunţat că a denunţat unilateral contractul cu Ministerul Sporturilor privind finanţarea programelor sportive de utilitate.

16 nov. 2022, 08:31
Scandal fără precedent provocat de Eduard Novak. FR Hochei pe Gheaţă a denunţat unilateral contractul de finanţare cu Ministerul Sporturilor
Scandal fără precedent provocat de Eduard Novak. FR Hochei pe Gheaţă a denunţat unilateral contractul de finanţare cu Ministerul Sporturilor

Scandal fără precedent provocat de Eduard Novak.  Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a depus încă de vineri, 11 noiembrie, o notificare în acest sens, precizând că încetarea acestui contract începe cu data 14 noiembrie 2022. FRHG a înregistrat şi o constestaţie la decizia Ministerului Sportului de a suspenda rezultatele alegerilor conducerii federaţiei, din septembrie 2022.

Oamenii din fruntea hocheiului românesc acuză că Ministerul Sportului, în speță Eduard Novak, s-a implicat în alegerile generale de la federație și că, folosindu-se de prerogativele sale, ar avea drept scop îndepărtarea actualei conduceri a FRHG, unde Alexandru Hălăucă fusese reales la alegerile din 15 septembrie.

Citeşte şi: Ministrul UDMR Eduard Novak, umilit de către Dana Budeanu: „Nu sunteți un exemplu moral, nu aveți cum să stați în picioare în fața acestor campioni!”

„Suntem conştienţi că o asemenea decizie va avea un impact major asupra activităţii federaţiei,dar aceasta este forma noastră extremă de protest faţă de imixtiunea ilegală şi extrem de politizată a conducerii Ministerului Sportului în activitatea FRHG. Decizia noastră este încă un semnal de alarmă privind felul în care Ministerul Sportului încearcă să transforme Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă într-un departament subordonat direct domnului ministru Eduard Novak” se arată în comunicatul FRHG.

„Așteptăm în continuare un răspuns din partea primului-ministru al României, dl. Nicolae Ciucă, căruia i-am adresat pe 4 noiembrie o scrisoare deschisă prin care semnalam că Ministerul Sportului abuzează de prerogativele sale”, mai precizează FRHG.

Eduard Novak, acuzat că ar construi patinoare doar în Ținutul Secuiesc

Nu sunt primele clinciuri între forul condus de Eduard Novak și Federația Română de Hochei pe Gheață. Alexandru Nistor, secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, acuza zilele trecute că CNI a aprobat construirea a patru patinoare în județele Harghita și Covasna, nu și în restul țării, arătându-l cu degetul pe Eduard Novak.

Citeşte şi: Ministrul UDMR Eduard Novak, făcut praf și de către Elisabeta Lipă: „E jenant! Nu am mai pomenit așa ceva”

„Să vă spun o mare durere? Anul acesta, de către Guvernul României, CNI-ul a aprobat încă patru patinoare în zona Ținutului Secuiesc. Știți ce le-am spus colegilor și prietenilor din zonă? Le-am spus să dezvoltăm hocheiul românesc: „Dacă voi ați obținut prin UDMR aceste patru patinoare și dacă erați dornici de a ridica hocheiul românesc, păi, haideți să le repartizăm în toată țara!”. Dacă nu știați, zona Moldovei și a Bucovinei a fost o zonă de mare producătoare de hocheiști mari și adevărați. Oamenii nu proveneau din zona Ținutului Secuiesc”, a declarat Alexandru Nistor.