ACUZAŢIILE unui parlamentar rus: România, printre ţările agresive care dictează politica privind Rusia

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat, Aleksei Puşkov, a afirmat că statele baltice, dar şi România şi Polonia sunt  un "ţări cu comportament agresiv" care le impun marilor state europene agenda referitoare la Rusia, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

16 mart. 2015, 15:06
ACUZAŢIILE unui parlamentar rus: România, printre ţările agresive care dictează politica privind Rusia

Despre statele baltice şi Polonia în special, Aleksei Puşkov a afirmat că acestea sunt un „cal troian” care subminează valorile Uniunii Europene în beneficiul unor interese ostile continentului. „Acestea sunt ţările care, în realitate, fiind susţinute de SUA, reprezintă calul troian care schimbă aparenţele Europei nu în conformitate cu interesele europene, ci cu interese care vin din afară şi care sunt ostile Europei”, a mai spus Puşkov.

Parlamentarul rus a făcut aceste declaraţii cu ocazia dezbaterii în Parlament a”Rusia-UE: cine beneficiază de pe urma respingerii parteneriatului strategic?”. „Din nefericire, am ajuns să nu mai negociem cu Europa lui Charles de Gaulle, ci cu Europa lui Churchill şi a lui Tony Blair, dacă pot să mă exprim astfel”, a continuat Puşkov. El a tras concluzia că, astfel, „politicile faţă de Rusia depind foarte mult de un grup de ţări est-europene foarte agresive – mă refer la statele baltice, Polonia şi România, dar şi la alte ţări – care aproape că dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia”, a apreciat Puşkov.

„Cred că, în urmă cu ceva timp, statele baltice şi Polonia au fost aduse repede în NATO şi UE, iar unul dintre scopuri a fost ca ele să joace acum acest rol”, a adăugat Puşkov, potrivit agenţie TASS.

Parlamentaru rus a afirmat că şi integrarea rapidă a acestor ţări în UE a fost tot o strategie a SUA, pe termen lung, cu scopul dea submina independenţa UE în politica externă, şi, mai ales, în relaţia cu Rusia”, a mai spus Puşkov.

„Integrarea acestor ţări în Uniunea Europeană a fost o strategie pe termen lung a SUA şi a celor pe care se bazează în Europa pentru a submina independenţa Uniunii în politica sa externă, inclusiv în relaţia cu Rusia, lucru care devine evident acum”, a precizat el.