România, promovată la cel mai mare târg de turism din lume

Eurodeputata Claudia Țapardel, copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural, a participat la conferința pe probleme de turism organizată de Comisia Europeană la Berlin și la Târgul Internațional de Turism din capitala germană, cel mai mare astfel de eveniment din lume.

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 12:44
România, promovată la cel mai mare târg de turism din lume

În cadrul conferinței organizată de CE, Țapardel a promovat turismul românesc în fața miniștrilor turismului din mai multe state europene.

„În calitate de reprezentant al României în Parlamentul European le-am vorbit miniștrilor turismului din Europa și reprezentanților Comisiei Europene de diversitatea naturală a țării noastre, de diversitatea noastră turistică și de potențialul nostru în acest sector care trebuie să se dezvolte în perioada următoare”, a declarat Claudia Țapardel.

De asemenea, aceasta a solicitat alocarea mai multor resurse pentru dezvoltarea turismului românesc.
„Am pledat pentru direcționarea resurselor către dezvoltarea capacității turistice în regiunea noastră pentru că eu consider – și nu sunt singura – că membrii noi ai Uniunii Europene au un potențial încă neexploatat în materie de turism. România este exemplul perfect. Gândiți-vă la ce output economic poate dezvolta România cu investiții care să consolideze turismul în Capitală, pe Litoral, în Delta Dunării sau în Carpați. România este, în termeni turistici, un diamant încă neșlefuit al Europei care trebuie să fie redescoperit de turiștii de pe toate continentele” a explicat eurodeputata PSD.

Claudia Țapardel a reprezentat Intergrupul pentru Dezvoltarea Turismului European la conferința organizată de CE în Berlin pe tema promovării în comun a Europei ca destinație Turistică. Printre participanți s-au numărat miniștri și reprezentanți ai Turismului din state precum Bulgaria, Spania, Marea Britanie, Italia, SUA sau Australia, reprezentantul Comisiei Europene pentru Turism (European Travel Commission) și organizatorul, Pedro Ortún, directorul pentru Turism din Comisia Europeană.