România – Rusia 25-15. Continuă drumul spre Cupa Mondială de rugby

România a obţinut o victorie neconcludentă cu Rusia, scor 25-15. Acest rezultat păstrează naţionala noastră în cursa pentru Cupa Mondială din Japonia. Însă drumul va fi unul greu şi lung!    

RomaniaTV.net
03 mart. 2018, 10:23
România – Rusia 25-15. Continuă drumul spre Cupa Mondială de rugby

UPDATE.Naţionala României a învins reprezentativa Rusiei cu scorul de 25-15 (10-8), sâmbătă, în etapa a 3-a din Rugby Europe  International Championship (REIC) 2018, într-o partidă disputată pe Cluj Arena.

România a căzut în infern după înfrângerea cu Spania. Echipa naţională de rugby şi-a diminuat serios şansele de calificare la Cupa Mondială şi e nevoită acum să privească şi spre alte rezultate, dar, cel mai probabil să treacă şi printr-un baraj de promovare. Nu a mers nimic în Spania şi lucrul acesta s-a văzut din plin pe teren. 

„Încă nu am uitat acel meci cu Spania, pentru că am primit o lecţie. Şi ne dorim ca weekendul acesta să arătam că ne-am învăţat lecţia şi că putem fi o echipă care joacă un rugby eficient”, a declarat Mihai Lazăr înaintea jocului cu Rusia.

„Noi trebuie să ne luăm punctele în următoarele două meciuri, maximum de puncte, şi la sfârşit vom trage linie şi vom vedea ce e de făcut. Trebuie să mergem mai departe, să ne vedem de drum şi să ne urmărim obiectivul”, a precizat şi Stelian Burcea.

După primele două etape din REIC din acest an, pe primul loc se află Georgia cu zece puncte, urmată de Spania care a acumulat opt puncte, adversara de sâmbătă a stejarilor, Rusia cu şase puncte şi România cu cinci puncte. 

Pentru a fi sigură de accederea la Cupa Mondială, Spania trebuie să treacă de Germania şi Belgia, formaţii mult mai slab cotate. Ibericii ar ajunge astfel în grupa A, alături de Irlanda, Scoţia şi Japonia.

”Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel: dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor 2017/2018, dacă se clasează pe locul 2, după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia, dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa, dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, Hong Kong/Coreea de Sud şi Kenya/Tunisia.