România s-a calificat la CE de volei după o victorie dramatică

Echipa naţională de volei feminin a României s-a calificat, miercuri, la Campionatul European după ce a învins, în deplasare, Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9. România se putea califica de sâmbătă, dar a cedat în faţa Spaniei, în sala din Alexandria.

09 ian. 2019, 19:10
România s-a calificat la CE de volei după o victorie dramatică

România a început excelent meciul şi și-a adjudecat fără emoții primul set, cu 25-17. Al doilea set a revenit gazdelor, cu 25-19, deși Romania a recuperat foarte mult pe final. Desfăşurat parcă la indigo, setul a fost adjudecat de gazde, cu scorul de 25-21, iar favoritele gazdelor mai aveau nevoie de un singur set pentru a se califica în premieră la un Campionat European. Româncele s-au mobilizat extraordinar și au defilat în setul patru. După încă un 25-17, ca în primul set, fetele noastre au dus meciul în decisiv, unde ambele echipe au mers cap la cap, până la 8-8, după care fetele noastre au preluat conducerea şi s-au detaşat. S-a terminat 15-9 pentru fetele antrenate de bulgarul Nikolay Ivanov, iar România şi-a asigurat prezenţa la turneul final din acest an.

Cea mai sexy voleibalistă a României a renunţat la haine. Are 18 ani şi arată fabulos FOTO

România şi-a luat astfel şi o revanşă după eşecul cu 2-3 din primul meci al preliminariilor, în condiţiile în care a fost lipsită de căpitanul Adina Salaoru (accidentată).

Campionatul European de volei feminin va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie. Meciurile vor fi găzduite de Ungaria, Turcia, Polonia şi Slovacia. Pe lângă cele patru ţări care organizează competiţia, la turneul final şi-au mai asigurat prezenţa: Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania, Bulgaria, Belgia, Croaţia, Grecia, Franţa, Portugalia, Finlanda şi Elveţia.