România s-a calificat la CM de handbal feminin

Echipa naţională de handbal feminin s-a calificat, sâmbătă, la Campionatul Mondial, după ce a câştigat barajul cu vicecampioana mondială Serbia. "Tricolorele" au pierdut, la Cluj-Napoca, 24-28, dar ajung la turneul final graţie victoriei din prima manşă, 32-26.

13 iun. 2015, 15:53
România s-a calificat la CM de handbal feminin

„Tricolorele” au jucat relaxat partida disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, având un avantaj de 6 goluri obținut în Serbia. Chiar dacă adversarele noastre au sperat că pot provoca marea surpriză, româncele au forțat exact cât a trebuit pentru a-și asigura calificarea la turneul din Danemarca.

Citeşte şi Romania, victorie URIAŞĂ în BARAJUL de calificare la CM de handbal feminin: 32-26 în Serbia

Turneul final va avea loc la finalul anului 2015, între 5 și 20 decembrie. Tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului Mondial va avea loc în 24 iunie. În acest moment se ştiu oficial 14 din cele 24 de naţionale participante. Două locuri vor fi ocupate prin două wildcard-uri oferite de IHF. Aproape sigur, un loc va ajunge la învinsa dintre Germania şi Rusia (în tur: 20-22). Forul internaţional a anunţat cu mult timp înainte că grupa Germaniei, dacă se califică, se desfăşoară la Kolding.

România este singura ţară care a participat la toate ediţiile CM.