România se topeşte. Vor fi 39 de grade la umbră. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Nu scăpăm de caniculă nici în zilele care urmează. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă valabilă în vestul şi sud-vestul ţării, unde frecvent vor fi 37-38 de grade şi izolat 39 de grade. Valul de căldură tropicală se extinde şi în celelalte regiuni, unde, până vineri, inclusiv, avem în vigoare cod galben.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 13:14
România se topeşte. Vor fi 39 de grade la umbră. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Joi vom avea parte din nou de o zi toridă. Vremea se va menţine caniculară după-amiaza în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime vor fi de la 28-29 de grade în Deltă, până la 38-39 de grade în Banat, Crişana şi vestul Olteniei. Doar la munte şi în dealurile sudice sunt ceva şanse de răcorire. Norii care se vor arăta pe cer ar putea aduce câteva ploi, însoţite de descărcări electrice şi posibil grindină.

Bucureştenii nu vor primi, în schimb, veşti prea bune. Vor avea de îndurat temperaturi de 35-36 de grade la umbră. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80. Toate acestea, pe fondul unei zile însorite şi a unui vânt liniştit.

Vineri, în cea mai mare parte a ţării, vremea rămâne caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Va predomina soarele, dar după-amiaza şi seara, în sud-vest şi la munte, îşi fac apariţia câţiva nori purtători de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse. Nu este exclus să cadă şi grindină. Maximele termice vor avea valori de la 29 de grade în Delta Dunării, până la 37 de grade în vest şi centru.

Şi în Capitală, temperaturile trec de 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80. Soarele străluceşte din plin, iar vântul nu îşi face simţită prezenţa pentru a mai domoli arşiţa supărătoare.

Ziua de sâmbătă nu aduce modificări semnificative în aspectul vremii. Va fi o zi călduroasă în toată ţara, local, caniculară. Dimineaţa va fi soare, dar după-amiază şi în prima parte a nopţii, norii se înmulţesc şi local, în jumătatea de vest a ţării şi la munte, va ploua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade în zonele depresionare şi 36 de grade în vest, sud şi est.

Şi bucureştenii au de îndurat, sâmbătă, o altă zi caniculară. Soarele se va arăta din plin pe cer, iar vântul va fi domol. Temperatura maximă va fi de 34-35 de grade.

Vremea va fi călduroasă, local caniculară, duminica şi luni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 37 de grade. De marţi încolo, scăpăm de caniculă. Valorile termice vor marca o uşoară scădere în majoritatea regiunilor. Va fi soare, dar mai ales după-amiaza şi seara norii se vor înmulţi şi va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, nord-vestul, centrul şi estul ţării, precum şi în zona montană.