România, singura ţară din UE în care proba de competenţe digitale este obligatorie la BAC

Elevii de liceu susţin în perioada 18 iunie - 22 iunie, proba de competenţe digitale a examenului de Bacalaureat. România este singura ţară din Uniunea Europeană în care această probă este obligatorie.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 07:55
România, singura ţară din UE în care proba de competenţe digitale este obligatorie la BAC

La proba de competenţe digitale, elevii trebuie să creeze un text, să se conecteze la o bază de date, să copieze anumite documente pe care să le mute apoi în diverse fişiere şi să răspundă la întrebări din teorie.

Candidaţii au la dispoziţie 90 de minute ca să rezolve subiectele de la proba de competenţe digitale.

Aceasta este o probă la care nimeni nu pică, pentru că nu se dau note sau calificative, ci se stabileşte un nivel de competenţă, începător, mediu, avansat sau experimentat.

În urmă cu doi ani, proba de competenţe digitale a început cu probleme din cauza unor probleme tehnice. În momentul în care elevii ar fi trebuit să deschidă o pagină de internet, aceasta s-a blocat, iar proba a fost amânată cu 30 de minute.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine apoi, în 3 iulie, proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.