ROMÂNIA SUB ZĂPADĂ Luptă crâncenă cu viscolul în Buzău. Autobuz blocat pe un drum din Prahova VIDEO

Echipele de intervenţie încearcă de ieri, fără succes, să ajungă la doi pacienţi care au nevoie de spitalizare. Probleme sunt şi la spitalul din Smeeni, o localitate izolată de nămeţi.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 06:44
ROMÂNIA SUB ZĂPADĂ Luptă crâncenă cu viscolul în Buzău. Autobuz blocat pe un drum din Prahova VIDEO

Judeţul Buzău este complet izolat de restul ţării, toate drumurile naţionale fiind închise. Maşinile mai circulă doar în interiorul oraşelor, însă nici acolo lumea nu se prea încumetă să iasă din case. Viscolul suflă cu putere, iar nămeţii de zăpadă ating pe alocuri şi 2 metri, fiind situaţii în care oamenii nu au putut ieşi din casă, transmite România TV.

În Buzau este viscol, zăpada a ajuns până la nivelul casei. Mor oamenii de foame şi nu au nici curent de 2 zile. Ştiu că nu sunt singurii dar situaţia este critică. Vă rugăm dacă se poate anunţa armata. Suntem disperaţi, nu mai ştim ce să facem. Este vorba despre comuna Scutelnici, judeţul Buzau„, a spus Mihaela, cititoare RTV.NET.

Doar utilajele de deszăpezire mai ies din localităţi pentru a curăţa drumurile pentru ca echipajele ISU să poată ajunge la urgenţele medicale. Două persoane din localităţi izolate au nevoie de intervenţie medicală, iar echipajele de intervenţie încearcă să ajungă la ele încă de luni.

Dacă în localităţi nămeţii de zăpadă ajung la 2 metri, în câmp aceştia măsoară şi 5 metri, deoarece vântul suflă mult mai puternic, formând troiene.

Autobuz blocat în nămeţi în Prahova

Din cauza viscolului, DN 1D, care leagă Ploieştiul de Urziceni, a fost complet blocat luni noapte.

Vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră, iar troienele formate pe şosea pe alocuri chiar şi un metru şi jumătate. Un autobuz în care se aflau 21 de persoane a rămas înzăpezit mai bine de 10 ore între Albeşti Paleologu şi Ciorani. Autobuzul transporta muncitori de la o societate comercială, care, culmea, mai aveau doar câţiva kilometri până acasă.

În autobuz se afla şi o femeie gravidă în luna a şaptea. Autorităţile au reuşit cu greu să ajungă la ea şi să o scoată din nămeţi. A mai fost luată şi o altă femeie, căreia i se făcuse rău.

Autorităţile au încercat toată noaptea să-i scoată pe oameni din troiene, dar mai multe utilaje de desăpezire au rămas blocate.

În alte zone din Prahova, câteva ambulanţe au rămas înzăpezite, dar au fost deblocate in timp util. Şi DN 1 B, de la Mizil la Buzău, este blocat, iar la Albeşti sunt peste 50 de tiruri trase pe drepta.