România trimite aproape 8 tone de echipamente medicale în Liban după explozia devastatoare din Beirut

România oferă autorităţilor libaneze aproape opt tone de materiale medicale pentru a fi folosite la îngrijirea celor 5.000 de oameni care au fost răniţi în urma exploziei produse în Beirut. Echipamentele vor fi transportate sâmbătă în Liban cu cu două aeronave C-130 Hercules şi C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 19:54
România trimite aproape 8 tone de echipamente medicale în Liban după explozia devastatoare din Beirut

Totodată, doi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor însoţi echipajul şi vor asigura predarea materialelor medicale.

„România răspunde apelului de sprijin venit din partea autorităţilor libaneze. Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităţilor libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produsă la un depozit de azotat de amoniu din Beirut, la data de 4 august”, se arată într-un comunicat de presă comun al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Ministerul Apărării Naţionale, citat de News.ro.

Turnul Eiffel îşi stinge luminile în semn de omagiu pentru victimele exploziilor din Beirut

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea Guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă. 

„Guvernul României, societatea civilă şi reprezentanţii diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat, iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forţele Aeriene Române s-au implicat în acest demers şi au pus la dispoziţie două aeronave (C-130 Hercules şi C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile trantamentelor destinate victimelor”, notează sursa citată.

Un nou moment terifiant cu cu explozia de la Beirut. Suflul deflagraţiei a doborât o mireasă care era la o şedinţă foto VIDEO

Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecţie civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autorităţile libaneze în coordonarea forţelor de intervenţie şi a asistenţei internaţionale.

Aeronavele Forţelor Aeriene Române care transportă materialele medicale urmează să decoleze spre Liban sâmbătă, de pe Baza 90 Otopeni.

Exploziile de la Beirut au făcut ravagii. Peste 150 de oameni au murit

Bilanţul victimelor exploziilor care au avut loc în portul Beirut a crescut la 154 de morţi, au anunţat autorităţile libaneze.

Ministrul libanez al Sănătăţii a precizat că aproape 20 la sută dintre cele 5.000 de persoane rănite în exploziile de marţi au fost internate în spital. 120 dintre pacienţi se află în stare gravă.

Exploziile din Beirut, noi detalii din anchetă. 16 funcţionari ai portului au fost reţinuţi