România TV, ameninţată cu dosare penale. Eugen Chelemen: „Îi vom face plângere ministrului Vela” VIDEO

În plină criză de coronavirus, România TV este ameninţată cu plângeri penale pe motiv că ar fi difuzat informații care ar pune în pericol siguranța națională despre Spitalul MAI - Gerota. "În aceste momente se fac nişte presiuni incredibile la adresa jurnaliştilor România TV şi în calitate de redactor şef am intrat prin telefon să-mi apăr reporterii, redactorii, colegii care se zbat să ofere publicului informaţii corecte", a declarat Eugen Chelemen.

31 mart. 2020, 10:54
România TV, ameninţată cu dosare penale. Eugen Chelemen: „Îi vom face plângere ministrului Vela” VIDEO

România se afundă cu fiecare zi tot mai adânc în criza legată de pandemia de coronavirus, zi de zi se anunţă noi cazuri şi alţi morţi, autorităţile fac gafe după gafe, dar politicienii au alte preocupări, să închidă gura presei. România TV face obiectul unui dosar in rem pentru că ar fi divulgat informaţii despre situaţia grea de la spitalul Gerota. 

În replică, Eugen Chelemen, redactor – șef al România TV, anunță că îl dă în judecată pe ministrul de Interne Marcel Vela, după ce acesta ar fi amenințat o jurnalistă că va ajunge încătușată pentru că a divulgat informații confidențiale.

Domnul ministru mi-a amenințat o colegă, i-a spus că vrea să o vadă în cătușe. Vreau să anunț în premieră că postul România TV îi va face plângere penală ministrului Marcel Vela„, a declarat Eugen Chelemen la România TV.

 

Doamna dr, un medic de valoare, de-o bunătate cum rar întâlneşti în lumea aceasta, se zbate în aceste zile între viaţă şi moarte. Acasă o aşteaptă doi băieţei, care întreabă zilnic de „mama”. Dar pe lângă această doamnă doctor, pentru care ne rugăm şi sperăm să învingă, să treacă această cumpănă, să lupte aşa cum a luptat pentru sutele de pacienţi, sunt alţi infectaţi la Gerota. NU ştim exact numărul pentru că acolo s-a instituit legea tăcerii. Ştim însă de la ministrul Sănătăţii că doamna doctor de la Terapie Intensivă este în stare critică”, a mai declarat Eugen Chelemen.

O aşteaptă doi băieţei acasă, e o femeie care a salvat vieţi, un adevărat român, nu un om numit politic. Nu l-am auzit pe domnul ministrul de Interne să transmită un mesaj. Lucrează la Spitalul MAI. Ştii ce face acest ministru Vela în aceste zile? Cu presiuni şi ameninţări la adresa jurnaliştilor România TV care au dat informaţii publicului despre ce se întâmplă acolo la Gerota„, a mai spus redactorul şef de la România TV.

Marcel Ciolacu: „Presa trebuie să funcţioneze liber. Nu am văzut ca presa să creeze vreo panică” 

„În aceste momente se fac nişte presiuni incredibile la adresa jurnaliştilor România TV şi în calitate de redactor şef am intrat prin telefon să-mi apăr reporterii, redactorii, colegii care se zbat să ofere publicului informaţii corecte, să-şi îndeplinească misiunea socială, de a face bine societăţii. Crd că jurnaliştii România TV au făcut un mare bine că au dat informaţiile de la Gerota. pentru faptul că au dat informaţii din acel spital al MAI, un spital al groazei, s-a întocmit un dosar penal. Înteleg că jurnaliştii au comis acte de terorism, înteleg că serviciul de terorism se ocupă de aceşti jurnalişti care au informat publicul”.

„Îmi voi apăra colegii şi vreau să anunţ public că în acest moment postul România TVva face plângere penală ministrului de Interne al României, Marcel Vela, pentru comportamentul din ultimele zile, pentru presiunile şi ameninţările la adresa jurnaliştilor noştri. Noi nu ne divulgăm sursele, dar una dintre sursele noastre a acceptat să-i dezvăluim identitatea în faţa procurorilor. Domnule Vela, vom da identitatea unei dintre sursele noastre procurorilor. Vom continua să informăm şi să dăm informaţii publicului şi îmi pare rău pentru domnul ministru că nu putem să spunem că nu a murit nimeni în România, că Suceava sau Gerota reprezintă modele de bună practică în România. Vom prezenta informaţiile aşa cum sunt, de la faţa locului. Vom prezenta informaţiile aşa cum sunt, de la faţa locului, aşa cum ne informează oamenii din subordinea lui Marcel Vela, martorii, familiile victimelor, medicii. Vom prezenta informaţiile aşa cum sunt, de la faţa locului, aşa cum ne informează oamenii din subordinea lui Marcel Vela, martorii, familiile victimelor, medicii., a conchis Eugen Chelemen.

Dosar penal în legătură cu cazul de coronavirus de la Spitalul „Dimitrie Gerota”

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat, recent, că poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false în cazul bărbatului de la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, depistat pozitiv cu noul coronavirus.

„La nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false, prevăzută şi pedepsită de art. 404 din Codul penal”, a spus Bogdan Despescu, într-o declarație susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Dosar penal pentru „divulgare de secrete de serviciu” după distribuirea de informaţii de la Grupul de urgenţă pentru coronavirus

Ministrul Sănătăţii: Doi medici de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, în stare critică, prognosticul este rezervat

 Două doctoriţe de la Spitalul MAI Dimitrie Gerota, infectate cu coronavirus, sunt în stare critică, iar prognosticul medicilor este rezervat, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Sunt în stare critică (cele două doctoriţe de la Spitalul Gerota – n.r.), sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare pentru a le salva”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că până acum sunt 184 de cadre medicale infectate cu coronavirus, cele mei multe, 90, fiind la Spitalul Judeţean Suceava.

Cele două doctoriţe lucrează pe secţia de la Terapie Intensivă de la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, unde a fost internat pacientul de 60 de ani care a ascuns faptul că a fost plecat în străinătate, infectând propria femilie, personalul medical, colegi de serviciu.

Ambele doctoriţe au în jur de 40 de ani şi niciuna dintre ele nu are alte probleme medicale.