România TV, creştere spectaculoasă a volumului de publicitate

România TV a înregistrat o creştere spectaculoasă a volumului de publicitate. Postul şi-a sporit cota de publicitate cu peste 40 la sută într-un singur an, la mare distanţă de celelalte televiziuni de ştiri, care, cu o singură excepţie, au suferit scăderi uriaşe.

RomaniaTV.net
14 iul. 2015, 07:27
România TV, creştere spectaculoasă a volumului de publicitate

Ştirile obiective, reportajele exclusive şi emisiunile cu invitaţi de cea mai înaltă ţinută au făcut din România TV principalul partener al agenţiilor de publicitate.

România TV are cea mai spectaculoasă creştere a cotei de publicitate dintre toate televiziunile de ştiri, cu 42,4% mai mult faţă de anul trecut. La mare distanţă este Antena 3, iar pentru Realitatea TV şi B1 TV, scăderile volumului de publicitate sunt dramatice.

„Scăderile celor două televiziuni se explică atât prin diminuarea audienţelor în aceste şase luni, cât şi prin faptul că advertiserii au ales să-şi consume bugetele de publicitate pe această nişă alegând în media-planurile lor, cu precădere, primele două televiziuni ca audienţă”, a explicat analistul media Petre Barbu.