România va avea gaze şi din Marea Neagră, iarna viitoare. Anunţul făcut de ministrul Energiei

Veşti bune pentru români. Ţara noastră va avea gaze naturale şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră.

23 mart. 2022, 11:07
România va avea gaze şi din Marea Neagră, iarna viitoare. Anunţul făcut de ministrul Energiei

România va avea gaze şi din Marea Neagră, iarna viitoare. Virgil Popescu spune că de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus.

România va avea gaze şi din Marea Neagră, iarna viitoare. Anunţul făcut de ministrul Energiei: Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus

„România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul naţional de transport. Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus

Pentru a nu lăsa ca propaganda să inducă o serie de temeri vreau să atrag atenţia asupra faptului că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România şi Ucraina cu privire la Insula Şerpilor”, a scris pe Facebook ministrul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIV Virgil Popescu explică, în direct la România TV, criza facturilor umflate la energie: „Săptămâna viitoare schimbăm legea. Toate facturile eronate se vor storna, fără penalităţi şi vom interzice debranşarea”
În luna ianuarie a acestui an, ministrul energiei, Virigil Popescu declara:

„România dacă ar fi avut gazele din Marea Neagră… eram complet independenţi, eram chiar un furnizor de gaze naturale, un furnizor regional de stabilitate energetică. În schimb, România mai are un perimetru şi acesta este aproape gata, acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuţii cu ei şi în cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci România va mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce şi mai mult dependenţa României de gazul rusesc”, preciza  la B1 TV, Virgil Popescu.

Citeşte şi: Virgil Popescu, la reuniunea informală a Consiliului Energie: Am informat CE asupra planurilor autorităților române de a adopta măsuri suplimentare pentru a crește sprijinul acordat consumatorilor finali