România va suporta corecţii de 25% din valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise CE în cadrul POS DRU

România va suporta corecţii de 25% din valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise Comisiei Europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

RomaniaTV.net
11 sept. 2013, 15:49
România va suporta corecţii de 25% din valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise CE în cadrul POS DRU

„Hotărârea de Guvern privind aplicarea de corecţii financiare în cadrul POS DRU 2007-2013, conform solicitării Comisiei Europene, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Documentul prevede ca statul român să suporte corecţii financiare de 25% pentru cererile de rambursare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite, anterior anului 2012. Executivul a decis suportarea contravalorii acestor corecţii de la bugetul de stat, în vederea asigurării fluxurilor financiare din partea CE”, informează Ministerul Fondurilor Europene într-un comunicat de presă citat de AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2013, Comisia Europeană a desfăşurat un audit de monitorizare pentru evaluarea progresului implementării recomandărilor referitoare la verificările de prim nivel ale Autorităţii de Management, din raportul final al misiunii de audit din aprilie-mai 2012, recomandări ce au condus la pre-suspendarea programului în august anul trecut.

„Ca urmare a misiunii de follow-up, plăţile către România au fost reluate. Ele au fost însă condiţionate de introducerea continuă şi eficientă de către statul român a procedurilor îmbunătăţite privind implementarea proiectelor şi aplicarea de corecţii financiare forfetare aferente proiectelor selectate pe baza procedurilor nerevizuite”, se mai arată în comunicat.