România, victorie de palmares cu Japonia la CM de handbal 2023. Şanse nule de calificare în sferturi

Ultima dispută pentru tricolore în grupa III va avea loc luni, cu Polonia (ora 19.00). România are 4 puncte (locul 3 temporar) în grupa III.  

09 dec. 2023, 18:09
România, victorie de palmares cu Japonia la CM de handbal 2023. Şanse nule de calificare în sferturi

CM de handbal 2023 UPDATE Danemarca a învins Polonia în grupa principală de la Campionatul Mondial de handbal, rezultat care a scos România din calculele calificării în sferturi.

România a trecut sâmbătă de Japonia, însă rezultatul nu a mai contat. După eșecul cu Germania din primul meci, tricolorele și-au ruinat șansele de calificare, iar victoria Danemarcei cu Polonia (32-22) a consfințit acest deznodământ.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Adio, Mondiale, adio, Jocurile Olimpice! Naționala de handbal a României a ieșit din calculele calificării

CM de handbal 2023. Naţionala României a învins reprezentativa Japoniei, sâmbătă, în grupa principală III a Campionatului Mondial, scor 32-28 (17-14), în penultimul meci. Eliza Buceschi a marcat 12 goluri.

Principalele marcatoare tricolore au fost Buceschi 12 goluri, Pintea 3, Ostase 3, Seraficeanu 3, iar pentru Japonia s-a remarcat Aizawa 5.

”Vă felicit din suflet, sunteţi minunate!”, le-a spus antrenorul Florentin Pera jucătoarelor la ultimul time-out.

CM de handbal 2023. Căpitanul Cristina Neagu, care a jucat la CM doar din minutul 19 al partidei cu Germania, nu a făcut parte din lot pentru acest meci. Sâmbătă se mai joacă în grupa III meciurile dintre Serbia – Germania şi Polonia – Danemarca.

O mare jucătoare de tenis, diagnosticată pentru a doua oară cu cancer: ”Boala a revenit”
CM de handbal 2023. Ultima dispută pentru tricolore în grupa III va avea loc luni, cu Polonia (ora 19.00). România are 4 puncte (locul 3 temporar) în grupa III, anunţă Federaţia Română de Handbal.

Rezultatele anterioare ale României: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania (grupa principală III).

După 32-28 cu Japonia, România rămâne în calcule pentru sferturile de finală la Campionatul Mondial. Avem nevoie de victorie în ultima rundă, contra Poloniei, dar și rezultate favorabile de la principala contracandidată.

Danemarca are 4 puncte în acest moment, la fel ca România, dar și avantajul victoriei din meciul direct. Astfel, ar fi nevoie și ca Danemarca să nu facă mai mult de un punct din partidele cu Polonia și Germania, ultimele pe care le mai au de jucat în grupă.

În altă ordine de idei, în sferturile de finală s-au calificat deja Norvegia, deţinătoarea titlului, şi Franţa, din grupa II.

Primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Germania – România 24-22: Eşec pentru tricolore, ratează şansa de calificare în sferturi la CM de handbal!

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.