Românii apreciază intervenţia lui Ponta pentru a opri abuzurile de la Bolintineanu

Românii apreciază intervenţia previerului Victor Ponta pentru a opri abuzurile de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", la finalul ultimei probe a examenului de bacalaureat 2013, potrivit unui sondaj CSCI.

RomaniaTV.net
14 iul. 2013, 08:16
Românii apreciază intervenţia lui Ponta pentru a opri abuzurile de la Bolintineanu

61% dintre respondeţii sondajului CSCI au urmărit la televizor, în ziare sau în online stirile legate de prima sesiune a Bacalaureatului în 2013. 34% dintre cei care au răspuns întrebărilor CSCI sunt de părere că anul acesta examenul a fost mai exigent, 14% cred că a fost la fel de exigent ca în alţi ani, iar 33% au spus că Bacalaureatul a fost în 2013 mai puţin exigent.

Legat de intervenția polițiștilor și procurorilor la liceul Bolintineanu, 50% din respondenţi cred că a fost agresivă și excesivă, făcându-se abuzuri la adresa elevilor, în timp ce 38% spun că intervenţia a fost corectă și necesară, pentru a pedepsi exemplar cazurile de fraudă.

Şi în privinţa declarațiilor premierului Victor Ponta despre ancheta polițiștilor și procurorilor părerile sunt împărţite. Aftfel, potrivit sondajului CSCI 55% dintre respondenţi cred că declarația lui Victor Ponta a fost o reacție corectă, prin care a prevenit abuzuri la adresa elevilor, în timp ce doar 18% au declarat că au văzut declarația premierului ca pe o presiune incorectă la adresa justiției, intervenind într-un dosar în curs.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 9-11iulie 2013 pe baza a 1100 de interviuri la nivel naţional. Eşantionul este de tip multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Marja de eroare tolerată este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%.