Românii ar putea fi scutiţi de plata chiriei. Proiectul de lege, în Parlament

Romanii ar putea sa fie scutiti de la plata chiriei. Parlamentarii vor sa adopte un proiect de lege care prevede ca cei care sunt afectati de criza provocata de coronavirus sa fie scutiti, pe o perioada de cateva luni, de la plata chiriei, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 08:30
Românii ar putea fi scutiţi de plata chiriei. Proiectul de lege, în Parlament

Mai mulți parlamentari de la ALDE, PSD și PRO România au depus un proiect de lege prin care românii să fie scutiți de la plata chiriei. Este vorba despre atât persoanele fizice, cât și firmele.

Citește și: Coronavirusul a ucis un bebeluș mai mic de un an de zile. Autoritățile, apel disperat către populaţie: Este apelul de trezire

Potrivit acestei propuneri legislative, românii ar avea posibilitatea, la cerere, să nu își mai plătească chiria pe durata stării de urgență, dar și o lună după ce starea de urgență se încheie.

Pentru ca românii să beneficieze de această prevedere din lege trebuie obligatoriu să aibă contract de închiriere.

Proiectul de lege a fost depus în Parlament și urmează să fie votat de către deputați și senatorii de la cele trei partide vor obține numărul suficient de voturi pentru a fi adoptat. Klaus Iohannis are ultimul cuvânt în ceea ce privește prevederea.