Românii au comandat anul trecut un burger la fiecare 3 secunde. În minutul de aur a fost atins numărul de 253 de comenzi

Românii și-au ales mâncarea preferată. Anul trecut au comandat un burger la fiecare trei secunde, potrivit unei aplicații de livrări de mâncare.

25 mai 2023, 14:59
Românii au comandat anul trecut un burger la fiecare 3 secunde. În minutul de aur a fost atins numărul de 253 de comenzi

Un burger la trei secunde – asta arată statisticile pentru anul trecut. Topul celor mai comandate mâncăruri de români este completat de shaorma și pizza. Momentul preferat pentru a mânca un burger a fost în intervalul 18.00 – 20.00, 29% dintre comenzi fiind plasate atunci, joia și vinerea fiind zilele preferate.

Citește și: Cât a putut să plătească un turist pentru un burger la un restaurant din România. „Halucinant, sincer”

Aplicația Glovo a prezentat, cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerului, care are loc pe 28 mai, obiceiurile românilor referitoare la consumul de burgeri. În 2022, pe această platformă, în România au fost livrați 9.229.640 de burgeri, preparatul fiind pe primul loc în topul preferințelor utilizatorului. Față de anul 2021, cifra reprezintă o creștere cu 40%.

Minutul de aur al anului a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, când românii au comandat 253 de burgeri pe minut. În ziua de 4 martie românii au comandat cei mai mulți burgeri de pe parcursul întregului an, iar la nivelul întregului an, românii au comandat un burger la fiecare trei secunde.

Citește și: Cât de multe calorii se găsesc în mâncărurile de la fast-food? Un simplu cheeseburger are 300 de calorii

România ocupă locul al treilea la nivel global în ceea ce privește consumul de burgeri din rețeaua Glovo, formată din 25 de țări. La novel local, București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova sunt orașele unde a fost înregistrat cel mai are consum de burgeri din țară. Cele mai apreciate rețete de burger au rămas cele de pui, cheesburger-ul și burgerul clasic.