Românii au dat Valea Prahovei și Poiana Brașov pe Bulgaria. Care este motivul pentru care aleg să treacă granița

În sezonul rece, majoritatea românilor aleg să își petreacă zilele libere pe pârtie. Schiul este unul dintre sporturile favorite, însă în ultima vreme Valea Prahovei nu mai este de interes, iar cei mai mulți aleg acum stațiunile din Bulgaria. Care este motivul pentru care se întâmplă această modificare în obiceiul de consum al oamenilor din țara noastră.

06 feb. 2024, 08:38
Românii au dat Valea Prahovei și Poiana Brașov pe Bulgaria. Care este motivul pentru care aleg să treacă granița
Românii au dat Valea Prahovei și Poiana Brașov pe Bulgaria. Care este motivul pentru care aleg să treacă granița

Românii sunt din ce în ce mai atrași de stațiunile de schi din Bulgaria, iar unul dintre principalele motive se referă la prețurile mult mai accesibile, dar și la serviciile mult mai calitative. Un turist care alege să îşi facă o vacanţă de şase zile în Sinaia sau Poiana Brașov, unele dintre cele mai mari stațiuni de schi din țară, trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani decât dacă ar alege Bulgaria sau Italia, scrie observatorulph.ro.

În Sinaia plătim 25 de euro pe kilometrul de pârtie de schi, în timp ce un turist care îşi petrece vacanţa de schiat în Boroveţ, Bulgaria, cea mai ieftină staţiune de schi din Europa, scoate din buzunar circa 10 euro pe kilometrul de pârtie de schi.

Citește și: Românii sunt printre cei mai săraci europeni. Averea medie a populaţiei, mai mică şi decât în Bulgaria

La Sinaia, un schi pass de o zi costă între 210 și 230 lei. Pentru un adult, la fel ca sezonul trecut, dar în creștere de la 120 lei, cât era în 2021, iar pentru un copil schi pasul este între 135 și 150 lei.

Boroveț este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de ski din Bulgaria, a două că și mărime după Bansko, iar faptul că este mai puțin aglomerată o face să fie luată în calcul că și destinație pentru vacanță de iarnă de un număr important de turiști, printre care și români. Boroveț se află la 72 de kilometri distanță de Sofia și la 12 kilometri de orașul Samokov din Bulgaria.

În Boroveț vei găși o gondola și mai multe sisteme de telescaun și teleski, alături de peste 20 de trasee de ski, împărțite pe trei zone. În această stațiune montană poți schia și pe nocturnă. Pârtiile din Boroveț însumează peste 58 de kilometri schiabili. Vorbim despre părții și despre sistemele de transport care fac legătură între acestea într-o secțiune separată, mai jos.

Deşi se află încă în top 10 – cele mai ieftine stațiuni din Europa, preţurile din Borovets au crescut cu 8,2%, ajungând la 554 de lire sterline pentru o săptămână, în timp ce într-o altă staţiune bulgară, Bansko, preţurile au crescut cu 18,1%, ajungând la 740 de euro, după ce a fost cotată ca fiind cea mai bună valoare în 2018.

În Boroveț vei găsi in general hoteluri de 3, 4 si 5 stele, alături de câteva complexe rezidențiale cu apartamente, dar și o zona de camping, potrivit travelplanner.ro

Hotel Rila de 4 stele, localizat central, la doar 50 de metri de pârtia de ski si la 200 de metri de gondolă. Hotelul a fost renovat recent, are piscină interioară și un centru SPA.

Hotel Ice Angels de 4 stele, localizat la baza pârtiilor din centrul stațiunii și la doar 150 de metri distanță de gondolă.

Hotel Festa Winter Palace de 5 stele se afla la doar 50 de metri de pârtia de ski din centrul stațiunii și are un stil arhitectural aparte, asemănându-se cu un castel.

Hotel Lion Borovets de 4 stele, localizat la aproximativ 1 km de centrul stațiunii montane. Ai și cameraă cu vedere panoramică spre Muntele Rila, centru SPA și alte facilități.

Citește și: Ursula von der Leyen este sigură România şi Bulgaria vor deveni membri deplini ai Schengen în curând! ” Merită. Sunt pregătite”