Românii au încercat să plătească rata pentru casă cu voucherele de energie! Peste 11.000 de erori la plățile cu cardul

Românii sunt foarte inventivi când vine vorba de a găsi soluții prin care să „fenteze sistemul”. Bineînțeles, că aceștia au văzut o oportunitate uriașă atunci când vine vorba de cardurile de energie. Totuși, de această dată schema nu a funcționat, iar peste 11.000 de plăți au fost respinse. Mai multe persoane au încercat să folosească voucherele de energie pentru a-și achita ratele la credit sau pentru a cumpăra piese de bicicletă.

10 mart. 2023, 14:11
Românii au încercat să plătească rata pentru casă cu voucherele de energie! Peste 11.000 de erori la plățile cu cardul

Cardurile pentru energie au fost distribuite, iar oamenii au început deja să își plătească facturile folosindu-se de acești bani. Până în prezent, peste 300.000 de români și-au plătit facturile în acest fel, iar suma media achitată s-a situat în jurul sumei de 300 de lei. La oficiile poștale s-au format cozi uriașe tocmai din acest motiv, în timp ce peste 50.000 de români au solicitat să facă plățile online. Totuși, din aceste 50.000 de solicitări, peste 11.000 au fost respinse. Motivul este unul uimitor.

Citește și: Tentative de fraudă la CEZ Vânzare! Anuțul făcut de cel mai mare furnizor de energie electrică din Oltenia

Mai mulți români au încercat să utilizeze cardul pentru energie în alte scopuri. Pe de-o parte, au existat oameni care au încercat să plătească facturile pentru o altă adresă, alta decât cea pentru care este cardul înregistrat. Totuși, au existat persoane care au „întins și mai mult coarda”, încercând să își achite ratele la credit sau să își cumpere piese pentru bicicletă.

O altă problemă pe care au întâmpinat-o în ceea ce privește plata a fost legată de faptul că facturile nu au fost scanate corespunzător sau pentru că nu au fost prezentate toate actele necesare.

Cum pot fi folosite cardurile de energie

Cei care beneficiază de acest sprijin pot folosi cardul de energie pentru a achita facturile. Aceștia au următoarele modalități de plată: direct la poştaş (luna aceasta, cel puţin 9.000 de poştaşi vor avea în posesie cititoare optice pentru ca beneficiarii să poată efectua plata direct de la domiciliu), la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, sau online.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Pentru a beneficia de sprijin, venitul net/coabitant la nivelul unui loc de consum nu trebuie să depăşească 2.000 lei/lună.

Citește și: Facturile românilor au fost umflate! Cine va primi bani înapoi de la furnizorii de energie. Unii s-au trezit cu mii de lei în cont